Minimalističke trpezarije – ali sa maksimalnim šarmom

by | January 13, 2024
Minimalističke trpezarije sa maksimalnim šarmom

Da biste proveli kvalitetno vreme dok uživate u ukusnim obrocima, minimalističke trpezarije u isto vreme pružaju i estetiku i praktičnost. Pogledajte šta vam fali (ili ga ima viška) da postignete izgled trpezarije u minimalističkom stilu.

Minimalističke trpezarije – ali sa maksimalnim šarmom

Da postignete izgled minimalističke trpezarije potrebno je nekoliko ključnih razmatranja.

  • Minimalistički dizajn ima čiste linije i obline, bez nereda. Morate pronaći ravnotežu između udobnosti, estetike i praktičnosti.
  • Dizajn trpezarijskog nameštaja ima jake linije i uglove bez komplikovanih krivina.
  • Možete dodati onoliko boja koliko želite i odabrati pozadinu koja u potpunosti odgovara modernim šemama.

U nastvaku pogledajte najlepše trpezarije u minimalističkom stilu.

Akrilne trpezarijske stolice

Ako vam se dopada minimalistička atmosfera, akrilne trpezarijske stolice oko belog trpezarijskog stola daju čist izgled. Viseća rasveta skreće pažnju na trpezarijski prostor u otvorenom konceptu.

Minimalističke trpezarije sa prirodnim elementima

Drveni materijali su u odličnoj harmoniji sa belim elementima koji dominiraju o ovoj trpezariji. Beli trpezarijski sto  sa drvenim nogama i bele kožne stolice sa drvenim nogama postavljene su ispod raskošnog osvetljenja i doprinose toplijem ambijentu.

Minimalistički trpezarijski ugao

Minimalističke trpezarije predstavljaju jednostavnost, a ovaj trpezarijski ugao pokazao je kako se to radi na elegantan način. Ugrađena drvena klupa sa sivim jastucima savršeno se uklapa u ovaj kutak. Drveni trpezarijski sto i drvene stolice sa crnim kožnim sedištima postavljeni su pored klupe, dok crne visilice daju šik dodir.

Male minimalističke trpezarije

Ako imate malu trpezariju, možete koristiti belu boju kako biste prostoriju učinili većom. Ova minimalistička trpezarija ima beli trpezarijski sto sa drvenim nogama i bele kožne stolice. Kružna bela rasveta sa zlatnim detaljima, beli zidovi i vaze za biljke upotpunjuju moderan izgled.

Luksuzna trpezarija u minimalističkom stilu

Kružni trpezarijski sto sa mermernom pločom daje čist izgled između trpezarijskih stolica sa zlatnim okvirom i sivim sedištima. Bronzana privesna rasveta iznad trpezarijskog stola ističe se u prostoru, dok sivo drvo neutrališe atmosferu za skladan izgled.

Minimalistički trpezarijski prostor sa rustičnim elementima

Ako želite da se igrate sa neutralnom šemom boja, izbor nameštaja je ključna tačka. Ova minimalistička trpezarija ima drveni trpezarijski sto, drvene stolice i rasvetu u crnoj boji. Sivi tepih se uklapa sa sivim jastucima trpezarijskih stolica. Stablo drveta na belom zidu uklapa se u ovaj minimalistički ali rustični prostor.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus