Trpezarije malih dimenzija – ali sa velikim šarmom

by | December 24, 2023
Trpezarije malih dimenzija ali sa velikim šarmom

Stvar je jasna: u malom stanu nema mnogo filozofije oko razmeštaja. Ipak, pokazaćemo najlepše trpezarije malih dimenzija neverovatnog izgleda.

Trpezarije malih dimenzija – ali sa velikim šarmom

Trpezarije malih dimenzija nisu nešto sa čim je moguće mnogo eksperimentisati. Često se nalaze u sklopu kuhinjskog prostora ili dnevne sobe, pa je razmeštaj nameštaja ograničen. Ipak, u nastavku smo prikupili ideje dizajnera enterijera koje vam mogu pomoći da osvežite trpezariju, čak i ako je ona vrlo mala.

Ogledalo

Postavljanje ogledala u malu trpezariju reflektuje svetlost i čini da prostor deluje vizuelno veće. Bez obzira da li ćete se odlučiti za moderan ili kitnjasti okvir, toliko je sjajnih modela da zaista ne možete pogrešiti.

Osim što ogledalo možete okačiti direktno na zid, nasloniti visoko ogledalo pored vašeg trpezarijskog stola doneće iste prednosti i rezultirati privlačnom ali ležernom atmosferom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Jacobson (@_thegrandapt)

Raspored trpezarije malih dimenzija

Ako žudite za osećajem posebnih zona u vašem malom prostoru, postanite profesionalac za raspored uz ovaj savet. Jednostavno postavite sofu tako da bude leđima okrenuta od vašeg trpezarijskog prostora. Na taj način ćete vizuelno kreirati zasebnu dnevnu i trpezarijsku zonu.

Koristite uglove u prostoriji

Ukoliko imate zaista malu trpezariju ili uopšte nemate odvojenu prostoriju, verovatno ćete morati da razmišljate ultrastrateški. Čak i mali ugao može biti savršen prostor za trpezarijski sto i stolice. Jednostavno postavite dekorativnu rasvetu iznad i rezultat može biti i više nego privlačan.

Udobnost pre svega

Niko nije rekao da se morate odlučiti za tradicionalne trpezarijske stolice ili drvenu klupu. Ako volite da vam bude ekstraudobno dok jedene, uvek možete da postavite i malu sofu umesto standardnih stolica za maksimalan komfor u prostoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madison Hope (@madisonandsuch)

Mala trpezarija sa karakterom

Trpezarijski kutak, kao i sve prostorije u vašem domu, odraz su vaše ličnosti i karaktera. Uključivanje umetničkih slika i male zidne police sa dekorativnim predmetima je odličan način da unesete lični stil bez zauzimanja dragocenog prostora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @thisgirlathome

Kombinacija stilova

Kombinujte i uskladite stilove nameštaja da biste dodali vizuelni interes svom trpezarijskom prostoru. Ovde stolice od ratana u boho stilu izgledaju divno pored pariskog bistro stola.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus