Mali stan veličine 37 m2 opremljen pomoću Ikeinih trikova

by | March 25, 2024
Mali stan veličine 37 m2 opremljen pomoću Ikeinih trikova

U ovom stanu od 37 kvadratnih metara u Hamburg-Altoni, pametan Ikea hak rešava svaki problem sa prostorom.

Mali stan u stilu šezdesetih

Ovaj mali prostor u Hamburgu zaista dobija sve od 37 kvadratnih metara – sa ugrađenim ormarićima i pametnim Ikea hakom. Imitacija dozvoljena! Budite oprezni, Ikea hack! Ako živite u malom stanu ili vam je potrebno više prostora za skladištenje, ovaj članak će vas pokriti.

Možete pronaći pametna rešenja za prostor za skladištenje. Pogotovo početkom godine svakako je preporučljivo da se zapitate da li vam je zaista potrebno sve što se nakupilo u ormarima i fiokama. Ali budimo realni. Čak i uz najbolju volju na svetu, ne možete bez skladišnog prostora; potreban je pametan kompromis.

Mali stan sa velikim prostorom za odlaganje stvari

Na ovaj način možete stvoriti dovoljno prostora za skladištenje čak i u malim stanovima. Ugrađeni ormari više nisu savet za insajdere kada je u pitanju prostor za skladištenje i definitivno su pametan način da se izbegne nameštaj koji se ne prodaje na policama. Ali neograničena sloboda dizajna i individualizam imaju cenu. Stolarija je traženija nego ikada, a drvo je skupo. Ovaj stan od 37 kvadratnih metara u Hamburgu – Altoni pokazuje sa nenadmašnim Ikea hakom koliko jednostavno mogu biti instalacije po meri. Stan iz 1969. nalazi se na pola puta između starog grada Altoni i Šancenviertela, tik uz Volhers Park, nekadašnje groblje. Ne samo mrežasta fasada stambene zgrade ukazuje na godinu izgradnje, već i velikodušni prozorski frontovi prema jugozapadno. Burea L i developer za nekretnine Fantastič Fr… (I’m sorry, but the text you provided is too long for a single response and exceeds the token limit. Please split it into smaller parts.)

Tako su na podove stana izlili svetli, bež-ružičasti teraco iz Via. Ispod je sada podno grejanje kako bi se uklanjanjem radijatora dobio dodatni prostor. Činjenica da su ugrađeni ormari bili veliki hit šezdesetih godina prošlog veka (barem u vidu gigantskih zidnih jedinica u dnevnoj sobi) srećna je koinscidencija koja zatvara krug stilskih epoha.

Sa ovim jednostavnim hakom, Ikea ormarići postaju predmet dizajna. Dva velika ugrađena elementa poređaju ulazni prostor. Levo od vrata stana nalazi se prostor za plafon sa troja vrata od poda do plafona, naspram niše koja je delimično tapacirana i pruža prostor za sedenje i ostavu. U prostoriji se uz zid prostire čajna kuhinja sa gornjim ormarićima, a u ostatku sobe ima dovoljno prostora za malu trpezariju i sofu. Fronte kuhinjskih i plakarskih modula dolaze od španskog proizvođača Cubro, koji proizvodi visokokvalitetne obloge za Ikea trupove. Cubro je u stanu koristio toplo drvo trešnje. Električni uređaji kompanije Samsung i Grohe slavina zaokružuju fini osećaj.

Levo od kuhinje je prostor za spavanje. Unutar kreveta nalazi se fioka sa dodatnim prostorom za odlaganje, a udubljenje u zadnjem zidu obezbeđuje prostor za odlaganje. Spavaći deo je odvojen od ostatka stana vunenim zavesama bež boje po meri, šine se nastavljaju duž pročelja prozora i vrata na balkon. Desno od kuhinje je mali hodnik koji vodi u kupatilo, a pored vrata je čak i priključak za veš mašinu i sušilicu. Bele pločice podzemne železnice bile su položene na zidove kupatila i u tuš kabinu od poda do plafona; ovde teraco pod ima grublji uzorak.


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages

Tags: