Kako uspešno dizajnirati modernu kuhinju?

by | March 21, 2024
Kako uspešno dizajnirati modernu kuhinju?

Moderna kuhinja, u drvetu ili betonu, bela ili u boji… Lista opcija za dizajniranje prijatne moderne kuhinje dostojne imena je široka. Ideje za ukrašavanje za kopiranje, originalni rasporedi, novi modeli koje su uočili kuhinjski dizajneri: otkrijte višestruke mogućnosti za kreiranje moderne kuhinje.

Kako dizajnirati modernu kuhinju: Vodič sa korisnim savetima

Među mnoštvom kuhinjskih stilova dostupnih od dizajnera kuhinja , moderna kuhinja ostaje neophodna. Jednostavna i efikasna, ova kuhinja oscilira između klasičnih kuhinjskih karakteristika i savremenijih i dekorativnih detalja. Originalnija od kuhinje u seoskom stilu i prijatnija od dizajnerske kuhinje, moderna kuhinja se ističe otvorenijim rasporedom sa radnim ostrvom, na primer, ili kroz boju prikazanu na njenim fasadama.

Da biste stvorili modernu kuhinju, potrebno je razumjeti prostoriju u potpunosti. Moderna otvorena kuhinja neće imati istu opremu kao moderna zatvorena kuhinja.

Moderna kuhinja otvorena prema dnevnoj sobi će, na primer, imati raspored sa radnim ostrvom ili šankom sa visokim stolicama. U slučaju moderne zatvorene kuhinje, preferiraće se raspored u obliku slova U ili L. Još jedan detalj koji treba uzeti u obzir: definisati prostor potreban za skladištenje da biste znali da li je prikladnije izabrati modernu kuhinju samo sa osnovnim elementima, da bude u potpunom skladu sa kuhinjskim trendovima u ovom trenutku, ili modernu kuhinju sa niskim i visoki nameštaj u stilu ormarića da unese više varijacija u dekor.

Koji materijali su poželjni?

Moderna kuhinja se odlikuje suptilnim spojem različitih materijala i harmoničnih boja. Odlučite se za uglađene, izdržljive površine kao što su kvarc, mermer ili granit za svoje radne ploče, donoseći i sofisticiranost i praktičnost u vaš životni prostor. Upotrijebite splashback da predložite modernost i originalnost sa splashbackom sa grafičkim ili ogledalnim pločicama kako biste povećali prostor.

Kombinujte ove osnovne elemente sa nameštajem sa čistim lakiranim ili čeličnim linijama da biste dizajnirali savremeni prostor u kome je podjednako prijatan za život koliko i elegantan. Za bezvremensku modernu kuhinju, drvo će biti odličan saveznik u stvaranju prijateljske i izdržljive dnevne sobe. Plavo drvo ili tamno drvo se takmiče u šarmu da bi kuhinjskom nameštaju dali moderan izgled uz zadržavanje topline i stoga prirodne autentičnosti.

Prisutno na fasadama, drvo se lako može koristiti u nameštaju za trpezariju: drveni sto i drvena stolica za dekor u skandinavskom stilu ili rustikalni šik za one koji žele da izbegnu potpuno moderan izgled. Još jedna vrlo moderna moguća varijacija: kombinacija drveta i belog laminata za kuhinjski nameštaj. Moderna i topla kombinacija.

Boje za modernu kuhinju

Što se tiče palete boja koja treba da se favorizuje u dizajnu moderne kuhinje, odlučite se prvenstveno za neutralne tonove kao što su bela, siva ili bež, pojačana akcentima svetlih boja kao što su patka plava, smaragdno zelena ili senf žuta kako biste doneli elegantan i bezvremenski dodir.

Kako dizajnirati modernu kuhinju: U nastavku potražite još saveta

Pult u kuhinji za savršeno funkcionalnu prostoriju

Kuhinja u potkrovlju: Dovoljno mesta uprkos kosom krovu

Otvorene kuhinje: Greške koje treba izbegavati za moderan izgled

 


Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages