Kako treba da izgleda nameštaj za uzak dnevni boravak

by | March 20, 2024
Kako treba da izgleda nameštaj za uzak dnevni boravak

Ušuškana u uglu stana, uska dnevna soba može biti izazov za uređenje, ali istovremeno pruža priliku za kreativnost i efikasno korišćenje prostora.

Idealan nameštaj za uzak dnevni boravak

Evo koji nameštaj bi se najbolje uklopio:

Između zida i prolaza do drugih prostorija, smestila se uska dnevna soba, koja svojom intimnom atmosferom poziva na opuštanje i uživanje u udobnosti. Prostor je karakterisan svojom kompaktnošću, ali i izazovima koje pruža za pravilno organizovanje i dekoraciju.

Zbog ograničenog prostora, ključno je birati nameštaj koji je funkcionalan, ali istovremeno vizuelno privlačan i prozračan kako bi se izbegla gužva i osećaj zagušenosti. Ključni elementi nameštaja za ovakav prostor uključuju:

Sofa sa uskim rukohvatima

Odabir sofe koja ima tanke rukohvate ili čak bez njih može uštedeti dragoceni prostor, čineći sobu prostranijom i prozračnijom.

Klub-stolice ili stolice bez naslona

Umesto klasičnih fotelja, klub-stolice ili stolice bez naslona mogu pružiti udobno sedište bez zauzimanja previše prostora.

Sklapajući sto za uzak dnevni boravak

Idealno rešenje za trpezarijski sto u uskoj dnevnoj sobi je sklapajući sto ili sto sa mogućnošću proširenja kada je to potrebno, a zatim se lako sklanja kada nije u upotrebi.

Ormarići sa integrisanim policama

Koristite visoke, uske ormariće sa integrisanim policama kako biste maksimalno iskoristili vertikalni prostor za skladištenje bez zauzimanja suviše prostora u širinu.

Zidne police

Umesto klasičnih komoda, zidne police su odličan način za izlaganje ukrasa, knjiga ili drugih predmeta bez dodatnog opterećenja poda.

Okrugli ili ovalni stočići

Ako je prostor ograničen, izbegavajte korišćenje velikih kvadratnih ili pravougaonih stolova koji mogu delovati preopterećujuće. Umesto toga, birajte okrugle ili ovalne stočiće koji imaju manji otisak.

Skladišne klupe

Klupe sa ugrađenim prostorom za skladištenje ispod sedišta mogu biti multifunkcionalne, nudeći udobno sedište i dodatni prostor za odlaganje.

Pravilno postavljanje ovog nameštaja može stvoriti uravnotežen i funkcionalan prostor, pružajući udobnost i estetiku čak i u ograničenim dimenzijama. Uz dodatak pažljivo odabranih dekorativnih elemenata, poput ogledala za vizuelno proširenje prostora i svetlosnih detalja za stvaranje atmosfere, uska dnevna soba može postati omiljeni kutak za opuštanje i druženje.


Borjana Božić

rilueda/gettyimages