Prolećno čišćenje: Počnite od ulaza (PRVI DEO)

by | March 21, 2024
Prolećno čišćenje: Počnite od ulaza ( PRVI DEO)

Šta ako biste iskoristili dolazak proleća da sredite svoju kuću i dobro započnete letnju sezonu? Sobu po sobu, navodimo najbolje savete za početak proleća u potpuno čistoj kući!

Prolećno čišćenje: Ulaz za početak

I sunce radosno ulazi u vaš stan bacajući svetlost na nekoliko neurednih prostora koje ste skoro zaboravili tokom zime. Zasučite rukave, proleće je savršeno vreme da sredite svoj dom i učinite da se osećate sveže i obnovljeno!

Uredite i očistite svoj ulaz: Zbogom zimska odećo

Hodnik daje ton i vrlo često se bazar u tren oka pozove tamo. Svi zaboravljaju pisma tek izvučena iz poštanskog sandučeta, gomilaju svoje šalove i kape itd.

Kada dođe lepo vreme, da biste provetrili prostor, oslobodite se zimskih kaputa i cipela i optimizujte skladištenje da biste videli jasnije. Ispraznite svo skladište na ulazu . Zatim sortirajte, kategoriju po kategoriju.

Slučaj zimskih cipela

Odvojene zimske cipele i letnje cipele. Među zimskim cipelama izdvojite: izolujte cipele kojima je potrebno brzo odlazak do obućara pre dugog letnjeg sna, obucite one koje su premale/prevelike, koje vas bole, koje nikada ne nosite u “ pokloniti” (ili „na prodaju”) kutiju. Zimske cipele koje su previše oštećene treba staviti u stanicu za reciklažu. Što se tiče cipela koje čuvate i koje su u dobrom stanju, možete (nakon što im date svež izgled kroz pažljivo čišćenje) naći mesto za njih na vašim najvišim policama. Ako još uvek imate kutije od cipela, ovo je idealno.

Ako to nije slučaj, na tržištu ćete naći ukrasne kutije (uglavnom manje glomazne od klasičnih kutija za cipele i koje su sve iste veličine, što je prilično lepo) koje će savršeno obaviti posao.

Slučaj zimskih kaputa

Ista priča kao i za cipele. Odvojite kapute kojima je potrebna popravka, one kojih želite da se otarasite i one koje čuvate. Popravljene kapute i neoštećene kapute odnesite u hemijsko čišćenje, a zatim ih odložite u navlake i okačite u ugao svog ormara.

Što se tiče dodataka, šalova i šešira, sortirajte, operite one kojima su potrebni, a zatim ih odložite u zatvorene kutije da ih stavite na gornje police.

prolećno čišćenje: Razvrstajte svoje letnje stvari

Sada kada je prostor zatrpan, odvojite vreme (ako to niste uradili na kraju sezone) da sredite svoje letnje stvari koje se nalaze na ulazu.

Kako čuvati letnje cipele u hodniku? Dobre vesti, letnje cipele su generalno lakše, manje glomazne i lakše se čuvaju od zimske: lako će stati u vaš ormarić za cipele ili ispod male klupe.

Instalirajte (ili optimizujte) ugao u koji možete da smestite sve svoje stvari na ulazu: nekoliko kuka za kapute ili lepu policu sa kukama za skidanje lakih jakni ili kapa za kačenje, ali i ugao za odlaganje ključeva, sunčanih naočara, itd. pošta… Mali tablet ili uska konzola (ili čak bočna stepenica) biće savršeni. Postavite nekoliko džepova čija će upotreba biti vrlo jasna: jedan će se koristiti za ključeve, drugi za sitniš.

Borjana Božić

Joe Hendrickson/gettyimages