Najčešće greške u hodniku: Kako srediti ulazni prostor?

by | February 23, 2024
Najčešće greške u hodniku: Kako srediti ulazni prostor?

Čega se možete osloboditi za minimalistički ulaz, a da pritom prostor ostane funkcionalan?

Najčešće greške u hodniku: Organizujte lep ulazni prostor

Prilikom organizovanja ulaznog hodnika, mnogi od nas se fokusiraju na skladištenje svih vrsta cipela, kaputa… Dizajneri enterijera otkrivaju koje su to najčešće greške koje pravimo priliko uređenja predsoblja.

Dodatno, važno je razmotriti i praktičnost predsoblja u svakodnevnoj upotrebi. Na primer, postavljanje korpi ili kutija za poštu, ključeve i druge sitnice može pomoći u održavanju reda i organizacije. Takođe, razmislite o postavljanju ogledala kako biste vizuelno proširili prostor i omogućili brzo proveravanje izgleda pre izlaska iz kuće.

Skladištenje na otvorenom

Dobar prostor za odlaganje na ulazu je od suštinskog značaja za prostor koji dobro funkcioniše. Bilo kakvo skladište na otvorenom (oni delovi koji ostavljaju vaše stvari na izložbi), verovatno nije dobra ideja. Veliki krivac za ovo su stvari kao što su stalci za kišobrane. Iako postolje za kišobran blizu ulaza može biti praktično – takođe može doprineti neredu. Razmislite o tome da kišobrane držite u ormaru ili u ostavi.

Kaputi na otvorenom

U idealnom slučaju, za minimalistički ulazni prostor, kapute, kuke za kapute i postolje za kapute trebalo bi eliminisati i umesto toga ubaciti dobro organizovane ormare za predsoblje. Kaputi i jakne su najveći izvor vizuelnog nereda. Tako da je njihovo adekvatno skladištenje od suštinskog značaja. Ako odlučite da imate stalak za kapute, odvojite vreme da procenite broj kaputa i jakni koji će tu biti odlagani svakodnevno. Uklonite sve odevne predmete koji se ne koriste često ili su van sezone. Ovo će osloboditi prostor i sprečiti prenatrpanost.

Gomilanje obuće

Uklonite višak obuće koja se trenutno ne koristi. Obuća ima tendenciju da se brzo akumulira i može da zauzme dragoceni prostor u predsoblju. Stvrite naviku da obuću odlažete i cipelarnik nakon upotrebe.

Najčešće greške u hodniku: Glomazni nameštaj

Ulaz nije funkcionalan bez dobrog ulaznog nameštaja na koji možete da sednete dok skidate cipele ili spuštate torbe kada prvi put uđete. Međutim, za minimalistički prostor važno je izbegavati velike, glomazne komade nameštaja u korist elegantnih multifunkcionalnih delova. Dodavanje nepotrebnih komada nameštaja jednako je loše kao i dodavanje glomaznih, jer će smanjiti prostor.

Loša dekoracija

Detalji čine čuda. Prelepa biljka u saksiji  ili uska vaza sa svežim cvećem ostavljaju divan prvi utisak dok vaš ulaz lepo miriše. Okačite u predsoblje neku lepu sliku, a ključeve možete držati u ukrasnoj činiji.

Takođe, imajte na umu da minimalistički dizajn ne znači nužno potpunu eliminaciju svih detalja. Možete dodati lične dodire poput fotografija, umetničkih dela ili ukrasnih detalja koji odražavaju vaš stil i ličnost. Važno je samo izbegavati pretrpanost prostora i držati se jednostavnih, ali efektnih elemenata dekoracije koji će dopuniti funkcionalnost predsoblja. Uz pažljivo planiranje i izbegavanje uobičajenih grešaka, možete stvoriti predsoblje koje će dočekati vaše goste s elegancijom i stilom, dok istovremeno zadovoljava sve vaše potrebe za organizacijom i praktičnošću.

Borjana Božić

RossHelen/gettyimages

Tags: