Najpopularniji modeli sofa: Dizajneri ističu ovih 5 primera

by | February 6, 2024
Najpopularniji modeli sofa: Dizajneri ističu ovih 5 primera

Trendovi u dizajnu sofa za 2024. godinu obuhvataju nove forme koje više ne služe samo funkcionalnim potrebama dnevnih boravaka. Vidimo nekoliko novih stilova među klasičnim dizajnovima.

Najpopularniji modeli sofa predviđenih za 2024. godinu

Velike sofe zauzimaju polovinu naših prostora za život, male stolice se zamenjuju većim ljubavima, a modularne sekcionalne sofe služe višenamenskim potrebama u manjim prostorima. 2024. godina posvećena je uživanju i opuštanju. Ako planirate da redizajnirate svoj dnevni boravak, pogledajte ove trendove u dizajnu sofa i napravite pravi izbor.

Sofe sa rebrastim detaljima

Privlačnost rebrastih detalja je neosporna. Ovaj dizajnerski element daje nameštaju u dnevnom boravku izuzetno taktilan oblik, pružajući mekan, skulpturalan vizuelni utisak koji trenutno podiže čitav prostor.

Chesterfield sofe

Ovaj prepoznatljivi komad nameštaja ima korene u evropskom dizajnu. Chesterfield ima visoke rukonaslone i presvučeno ušivanje koje čini da komad izgleda kao da pripada džentlmenskom klubu, aristokratskom domu ili kancelariji izvršnog direktora. Ovaj moderni komad nameštaja uvek ostaje relevantan u enterijerima i ikoničan je.

Udubljene sofe

Sofe koje privlače pažnju i pružaju duboko opuštanje, a arhitekte obožavaju ovaj novi trend. Kreiranje divnog društvenog prostora, ugrađeni dizajn stvara osećaj povećane prostorne zapremine i intimnog osećaja opuštanja. Udobnost je ključna, jer je izuzetno udobna za sedenje ili opuštanje.

Zakrivljena forma kao najpopularniji modeli sofa

Ljubav i popularnost za sofe sa zakrivljenim oblikom značajno su porasli u poslednjoj godini. Njihov sinuozni oblik, udoban izgled i neosporni vajb sredine prošlog veka osvojili su vlasnike domova. Ove sofe ne samo da popunjavaju uglove, čudne niše, već i pomažu u stvaranju više prostora, proširujući prostor za kretanje. Ove komade odlikuje i inherentna stilizovana privlačnost.

Sofe sa nadograđenim stočićem

Predivna ideja za nameštaj u malim dnevnim sobama, da li je ovo godina kada kažemo zbogom stočiću za kafu u korist multifunkcionalne alternative?

Modularne sofe briljiraju svojom neuporedivom fleksibilnošću, lako se prilagođavaju različitim životnim prostorima. Zakrivljene sofe plene svojim karakterističnim estetskim izgledom, dodajući sofisticiranost blagim krivinama. Ovaj poseban dizajn sofe sa ugrađenim stočićem ne samo da pruža strukturirano, a opet ležerno sedenje, već je i inovativan. Dodaje praktičnost i maksimizuje prostor u savremenim postavkama.

Koja boja sofe je u trendu?

Godina 2024. godine će biti u znaku hrabrog i smelog dizajna, naglašavajući nijanse i još mnogo toga. Boje poput plave, živopisno crvene, antracit sive i mahovina zelene biće popularne za sofe. Umereni tonovi poput krem i pečurkasto smeđe takođe će biti popularni.

Borjana Božić

Viktory Kamishnikava/gettyimages