Kako da kamin u dnevnoj sobi izgleda privlačno?

by | November 22, 2023
Kako da kamin u dnevnoj sobi izgleda privlačno

Dnevni boravak obično je centralni deo novogodišnji dekoracije, a kamin u dnevnoj sobi može dodatno da probudi prazničnu toplinu. Pogledajte najlepše ideje za dekoraciju vaše peći.

Čak i ako nemate kamin, lako možete primeniti ove savete na bilo kojoj otvorenoj polici ili ravnoj površini. Zato pojačajte prazničnu muziku, napravite sebi topli kakao i spremite se da svojoj dnevnoj sobi pružite praznični duh kakav zaslužuje.

Kako da kamin u dnevnoj sobi izgleda privlačno?

Venac i sveće

Nepogrešivi način da unesete praznični duh u vaš dom su postavljanje sveća i venca na kamin. Namestite venac tako da pada niz ivice kamina, uključite i nekoliko visokih sveća i dobićete jednostavnu minimalističku postavu za praznike. Naročito ako koristite veštački venac, ovu dekoraciju možete slobodno zadržati sve do januara.

Nemojte se plašiti da dodate ukrase poput osušene narandže ili šišarki. Takođe, možete dodati i LED sveće za stvaranje toplog ambijenta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erin Francois (@francois_et_moi)

Fokusna tačka

Sve što stavite u centar vašeg kamina doprineće čitavom prostoru. Zbog toga kamin u dnevnoj sobi nikako ne bi trebalo zapostaviti. Veliko umetničko delo ili ogledalo mogu da dobro funkcionišu tokom cele godine, ali razmislite o tome da ih zamenite za praznike za dodatni praznični dodir. Okačite venac iznad kamina ili zamenite svoje ogledalo za nešto što će iskočiti, kao što je ova svetlucava zvezda.

Praznične čarape

Kamin je, naravno, glavni dom za vaše novogodišnje čarape. Za jednostavan i lep način da ih okačite, vežite traku oko vrha svake čarape. Ne samo da je ova ideja za dekoraciju kamina isplativa, već može dodati dašak šarma i ženstvenosti vašem prostoru.

Akcentne boje

Dok će vam venac i sveće pružiti klasičnu i šik vibraciju, akcentne boje će dodati malo ličnosti i zabave. Umesto da se držite tradicionalnog zelenog ili neutralnog, unesite neku neočekivanu boju kroz fanki svećnjake ili praznične čarape sa uzorkom. Drugi način da dodate malo interesovanja je zabavni venac, poput ovog sa fotografije.

Kamin u dnevnoj sobi: Mesto za uspomene

Kao fokusna tačka vaše dnevne sobe, kamin je divno mesto za izlaganje vaših uspomena i dekorativnih predmeta koji imaju posebno mesto u vašem srcu. Plavi stakleni svećnjaci i knjige su jednostavni dodaci koji doprinose prazničnom osećaju. To je savršen primer korišćenja onoga što već imate za kreiranje slojevitog, personalizovanog prikaza koji se oseća kao vi.

Novogodišnje selo

Nema ničeg dražesnijeg od niza osvetljenih domova, a kamin je savršeno mesto za stvaranje sopstvenog novogodišnjeg sela. Dodajte veštačke jelkice, figurice šumskih životinja, starinske kućice i druge minijaturne dodatke da biste upotpunili izgled. Ovaj kamin kombinuje tamnozelene čarape, venac od crvenih bobica i crne seoske kuće za prikaz koji deluje i tradicionalno i pomalo moderno.

 


Miljana Momirović

Rymasheuskaya Volha/GettyImagesPlus