Kako ulepšati peć u dnevnom boravku? 7 toplih ideja

by | November 6, 2023
Kako ulepšati peć u dnevnom boravku

Baš kao ostatak dnevne sobe, i peć u dnevnom boravku može izgledati zadivljujuće i podići nivo uživanje uz puckatanje vatre na viši nivo. Pogledajte 7 ideja za dekoraciju peći.

Kako ulepšati peć u dnevnom boravku?

Kameni zid

Umesto ulepšavanja i skrivanja, peć ili kamin možete istaći prelepim izloženim kamenim zidom. U ovoj kući, moderni crni kamin okružen je takvim zidom koji doprinosi rustičnoj i toploj atmosferi u domu.

Ramovi za slike

Kada kamin zauzme ponosno mesto u srcu moderne dnevne sobe sa belim zidovima, neophodno je suprotstaviti se hladnoj atmosferi kako bi se maksimalno povećao šarm prelepe zimske vatre. Da biste to postigli, zidove možete ulepšati okvirima raznih veličina kako biste pružili zidovima dekoraciju i stopili kamin sa prikazima.

Dekoracija drvetom

Šta bi moglo biti bolje za dekoraciju peći u dnevnom boravku nego… drvo! U ovoj velikoj dnevnoj sobi, kameni i bronzani kamin dominiraju okruženi čempresom, prirodno toplim i svetlim drvetom. Peć u dnevnoj sobi ima i prelepe klupe sa bočnih strana sa nekoliko dekorativnih jastuka za opuštanje uz zvukove pucketanja vatre.

Peć u dnevnom boravku: Pariski stil

Na listi nijansi i materijala koji su prirodno povezani sa francuskim stilom, bela boja je na vrhu. Ova bela peć pariskog dizajna bez sumnje doprinosi otmenosti prostora. Krzneni tabure, lanena sofa, vunena ćebad, drveni podovi: ovaj kamin je prava fokusna tačka ovog udobnog prostora besprekornih boja i udobnih materijala!

Kućna bibilioteka

U dekoraciji enterijera, knjige često imaju više od očigledne namene. Dokaz je u ovom uglu pored kamina koji nije bio zadovoljan jednostavnim belim zidom, već je upotpunjen prelepom i velikom bibliotekom koja je naseljena knjigama sa šarenim koricama. Njegovo prisustvo daje dodatnu doslednost uglu ovog kamina. Sa njim ugao kamina postaje svetli kutak za čitanje…

Maksimalistički stil

Nismo svi stvoreni za minimalističku dnevnu sobu, neutralne boje i oštre linije. Za mnoge od nas je maksimalizam sinonim za prefinjeni ambijent, gde su nijanse duboke, a atmosfera udobna. Zelena boja na zidovima, izbor dobrih knjiga, karšunasta fotelja i mirisne sveće zajedno stvaraju udobnu zimsku sliku.

Akcentna sofa

Čak i male dnevne sobe mogu biti opremljene udobnim prostorom za kamin… ali obavezno izaberite pravi nameštaj. Ovde se, na primer, ova londonska dnevna soba oslanja na neodoljivu organsku fotelju sa tapaciranom presvlakom kako bi suptilno slomila krut karakter kamina. Debeli tepih u boji terakote i belo mekano ćebe upotpunjuju ovaj visoko elegantan dekor gde neutralne nijanse, bež i bele sa detaljima u duhu vremena, skiciraju raskošnu atmosferu kakvu volimo tokom dugih zimskih meseci…

 

Miljana Momirović

Vasyl Cheipesh/GettyImagesPlus