Renovirana kuća čiji enterijer zrači prolećnom vedrinom

by | February 5, 2024
Renovirana kuća čiji enterijer zrači prolećnom vedrinom

Unutrašnji dizajn jednog dela dvojne kuće čija kvadratura iznosi 100 metara kvadratnih u Wrocławu, stvoren je za energičan i aktivni par i njihove mačiće.

Ova renovirana kuća uživa u prolećnom šarmu cele godine

Zahvaljujući svojoj lokaciji na periferiji, kuća ima veliki vrt koji je “produžetak” dnevnog boravka. Prostor je ispunjen prelepim dnevnim svetlom u bilo koje doba dana. Opšti dizajnerski vodič bila je bogata paleta boja. Investitori su želeli tople, šarene enterijere koji su puni života. Małgorzata Wojtyczka iz Wojtyczka Design Studija kreirala je projekt u kojem proleće vlada tokom cele godine.

Dnevna zona u osvežavajućim bojama

Srce kuće je kuhinja koja se nalazi u prizemlju. Sve je u plavim tonovima s bakrenim elementima koji dodatno pojačavaju boje. Dekoracija na zidu kuhinje su originalne, geometrijske pločice, a na kuhinjskom ostrvu, vidljivom iz dnevnog boravka, takođe je plava žlebovana podloga. Investitori su želeli stvoriti dnevnu zonu u kojoj će procvetati život. Želeli su spojiti dnevni boravak s kuhinjom i pružiti prostor za trpezarijski sto. Način na koji je boja korišćena trebao je vizualno razlikovati prostore jedan od drugog.

U dnevnom boravku možemo primetiti vintage inspiracije. Kredenac obnovljen od strane investitora, sada u nešto savremenijem stilu, postavljen je na zid koji se odnosi na drvenu oblogu. Celi dnevni boravak upotpunjuje senf sofa, koji se savršeno uklapa s zelenom i plavom.

To je vrsta veze između dnevnog boravka i kuhinje. Vinilne ploče iz Arcydoma korištene su na podu, u omiljenom uzorku investitora, tj. riblja kost. U hodniku koji vodi do dnevnog boravka osmišljen je skriveni ormar s okruglim otvorima za mačke. Na taj način smo uspeli pametno sakriti kutije za pijesak za njih.

Renovirana kuća na sprat

Atmosfera na prvom spratu kuće malo se razlikuje od prizemlja. Kupatilo i spavaća soba odnose se na stil Art Deco. Sobe su tamnije, atmosferske, prema željama investitora. Iako su enterijeri tamni, ne nedostaje boje u njima.

U spavaćoj sobi nalazi se krevet u nijansi prljavo roze boje iz Home and Living, koji pojačava tople tonove tapeta. Uspomena para s puta u Kubu postavljena je na lampu za šešir protiv crnog plafona. Ceo enterijer dopunjuje tamni vinilni pod Arcydoma.

Drvena obloga, vertikalni ogledali sa strane kreveta koji reflektuju noćne stočiće koje je stvorio maavo, daju jedinstvenu atmosferu. Stočići s žlebovanom bazom koje ćemo pronaći u spavaćoj sobi i dnevnom boravku deo su arhitektinog projekta, iz njenog ličnog brenda nameštaja. Nasuprot krevetu, umesto dodatne sobe, osmišljen je veliki ormar s fasadama koje imitiraju bakar. Savršeno se uklapaju u tapete iza kreveta. Idemo do kupatila kroz svetlo stepenište s dekorativnim štukaturama i zlatnom ogradom.

Pustimo svoja čula da odmore trenutak pre nego što uđemo u kupatilo. Kupatilo je u plamenu! Kad uđemo, dočeka nas sočna crvena. Zatim nas zaveže hipnotišuće crno-beli pločice iz Fioranesea korištene na podu i završetku kade.

U ovom malom kupatilu uspeli smo smestiti veliki ormar za umivaonik s dva lavaboa, što je bilo vrlo važno investitorima. Ogledala s obe strane kupatila optički ga povećavaju, zbog čega imamo utisak više prostora i zraka. Dekorativni elementi su zlatne drške ormara za umivaonik, okviri ogledala i armatura. Ovde se dešava puno toga, ali sve je pažljivo osmišljeno od strane dizajnera, i svaki element je bitan u ovom enterijeru.

 

Borjana Božić