Neverovatna kuća u dopamin stilu pleni energijom

by | January 3, 2024
Neverovatna kuća u dopamin stilu pleni energijom

Priđite bliže jer vas vodimo u pravi maksimalistički ali svedeni raj. Ova kuća u dopamin stilu prosto odiše toplinom i šarmom.

Neverovatna kuća u dopamin stilu pleni energijom

Larry Hilier, advokat, i supruga Helene, strateški konsultant, izazvali su dizajnerku enterijera Lauren Gilberthorpe da bude „hrabra i smela“ sa svojim dizajnom.

“Larry i Helene su želeli razigrani, porodično orijentisani enterijer, ali nisu bili previše zahtevni u tome da se postaraju da sve to bude perivo i neuništivo, što je iskreno neobično“, kaže Lauren. “To je tako zabavna kuća, koja podseća na prodavnicu slatkiša. Zaista su pomerili granice i to je krajnje divno kao rezultat.”

U nastavku zavirite u ovu kuću u dopamin stilu koja odiše radošću i toplinom.

Dnevna soba

Za dnevnu sobu, vlasnici su želeli da prostor odaje ozbiljan utisak ali na razigrani način, sa šapatima maksimalizma. Rešenje je bila zakrivljena sofa, koja dominira prostorom i stvara savršeno mesto za piće pre večere. Za dekoraciju zidova dnevne sobe, mapa inspirisana Benom Pentreth-om prikazuje London iz 18. veka.

Kuhinja i trpezarija

Prateći tradiciju, multifunkcionalni prostor, uključujući kuhinju, udobnu trpezariju sa tapaciranim stolicama i sofom, nalazi se ispod stepenica – ali na vidiku nema kuhinje u stilu lonaca.

Sa fokusom na luksuzne završne obrade i detaljnu izradu, popločan kameni pod nastavlja se u baštu sa velikim zastakljenim vratima koja naglašavaju osećaj iznutra-spolja.

Spavaća soba

Glavna spavaća soba na prvom spratu je spokojno utočište daleko od dnevne sobe, uređena u umirujućoj paleti ružičaste, zelene i plave, sa zavesama prelepog uzorka.

Kuća u dopamin stilu: Kupatilo

Dvostruka vrata zatim vode do luksuznog kupatila, koje je dizajnirano da „ne izgleda previše kupatilo“, sa velikim fokusom na teksturu. Tople i luksuzne teksture tadelakta, bronze i drveta obezbeđuju da je kupatilo ujedinjeno sa udobnom spavaćom sobom.

Dečja spavaća soba

Nasuprot tome, zajednički prostor ćerki na gornjem spratu je nered boja i šara, sa živim sukobima ružičastih i narandžastih tonova koji su fantastično usaglašeni.

“Moj omiljeni deo dana je čitanje priča za laku noć sa decom – tamo je zaista prijatno”, kaže Lari. Čitava kuća u dopamin stilu deluje kao srećan prostor u kome biste poželeli da provodite vreme.

 

 

Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus