Najlepša kuća u 2023. – kada se spoje retro i vintidž stil

by | December 13, 2023
Najlepša kuća u 2023. u retro i vintidž stilu

Negde između retro stila i tradicionalnog dizajna smeštena je najlepša kuća u 2023. godini. Pogledajte samo ovaj ušuškani dom u vintidž stilu.

Najlepša kuća u 2023. – kada se spoje retro i vintidž stil

Spolja gledano, ovo je tipična brvnara, izgrađena 1990-ih u tradicionalnom stilu koja je prošarana proplancima i nalazi se pored šume. Međutim, renovirani dizajn enterijera učinio je da ova najlepša kuća u 2023. godini izgleda zadivljujuće i neočekivano. Vintidž i minimalistički na mestima, organski i prirodan na drugim mestima, i sa nameštajem i umetničkim delima koji upućuju na retro vibracije.

Na ćelu ovog remekdela je arhitekta Mark Burkart koji nas je sproveo kroz obilazak.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevna soba

Već u dnevnoj sobi ćete steći utisak o ovom retro blagu zahvaljujući neverovatnoj konstrukciji i organskim momentima, uključujući i kamin od rečnog kamena.

Članak se nastavlja posle reklama

“Želeli smo da stvorimo istinsko iskustvo vintidž kolibe, ali sa nepoštovanjem i razigranim obrtom. Dok je eksterijer deo tkiva planinskog sela, doživljaj unutrašnjosti bi trebalo da bude istraživanje neočekivanog“, kaže Mark Burkart iz Little Giant Studio.

Originalno potkrovlje zadržava fokus na pejzažu spolja, sa privlačnim nameštajem za sedenje koji je usmeren ka ovom prelepom pogledu.

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja i trpezarija

Dramatičan luk u zidovima pruža pogled na savremeni kuhinjski prostor. “Tamni kuhinjski elementi su formalno minimalni i moderni, dok materijali dopunjuju organske, prirodne tonove.”

Članak se nastavlja posle reklama

S obzirom na ovaj multifunkcionalan prostor koji objedinjuje kuhinju i trpezariju, to omogućava nesmetano ćaskanje sa gostima i porodicom tokom pripreme hrane.

Muzička soba

Članak se nastavlja posle reklama

Za takozvano skrovište, koje se koristi kao porodična dnevna soba i muzički prostor, arhitekta Mark Burkart je predstavio teksturalno bogatu kedrovinu kojia predstavlja nevidljivu liniju linija između spolja i iznutra. Tepisi od mahovinazelene vune takođe nagoveštavaju prirodne boje šume koje se vide kroz ogromne prozore.

Postavljanje scene u delu muzičke sobe je klasik retro dizajna iz 1970-ih. Ovo je sigurno jedna od najzabavnijih zona u domu, a razigrani, prepoznatljivi nameštaj naglašava taj aspekt dizajna.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaća soba

Ko ne bi dobro spavao u ovakvoj spavaćoj sobi? Među idejama za spavaću sobu koje bismo želeli da postanu više stvarne je kamin u spavaćoj sobi. Ovaj je takođe napravljen od rečnog kamena za zaista organski izgled i osećaj.

Najlepša kuća u 2023. – kupatilo

Što se tiče ovog retro kupatila sa vitnidž elementima, bez obzira na male dimenzije, ima sve predispozicije za divljenje. Kitanjsto osveteljenje je to koje ovom malom prostoru daje vau faktor. Oble linije i tamni akcenti doprinose da ovo tamno kupatilo zaista blista.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Miljana Momirović

Peter_visual/GettyImagesPlus