Mali kuhinjski prostori sa trpezarijom – raspored sa stilom

by | December 14, 2023
Mali kuhinjski prostori sa trpezarijom

Iako nije svaka kuhinja stvorena za ogorman trpezarijski sto i kuhinjsko ostrvo, čak i mali kuhinjski prostori sa trpezarijom umeju biti privlačni i praktični. U nastavku pogledajte na kakav nameštaj i raspored da igrate.

Mali kuhinjski prostori sa trpezarijom – raspored sa stilom

Male kuhinje mogu da inspirišu potpuno novi izgled za srce vašeg doma, ali razmišljanje o tome kako da u svoje planove uklopite i mali trpezarijski stol, može vas ostaviti zbunjenim. Srećom, prikupili smo mnogo ideja kako da mali kuhinjski prostori sa trpezarijom dobro funkcionišu.

Najbolji oblik trpezarijskog stola za malu kuhinju

Uopšteno govoreći, najbolji oblik trpezarijskog stola za mali kuhinjski prostor sa trpezarijom je okrugli. Iz razloga što meke ivice izgledaju manje strukturirane i stoga manje nametljive u malom prostoru.

Stakleni trpezarijski sto i stolice

Kada je reč o malom prostoru, stakleni nameštaj izgleda manje glomazno jer omogućava da prirodna svetlost lako putuje oko njega i kroz njega. Takođe je dobar izbor i za kuhinje sa trpezarijom jer neće stvoriti vizuelnu podelu koja ometa pažnju između ove dve prostorije.

Staklo ne umanjuje u toj meri prostor, u odnosu na npr. drvene komade nameštaja. Zbog svoje estetike i ovih prednosti, stakleni trpezarijski sto i/ili stolice su idelana opcija mali kuhinjski prostor sa trpezarijom.

Klupa za trpezarijskom stolom

U malim kuhinjama i trpezarijama se prosto mora eksperimentisati da biste kreirali savršeni raspored nameštaja. To znači i da jednostavno možete iskoristiti ugrađenu klupu za odlaganje koji su praktično mesto za sedenje. Osim što će uštedeti prostor, ovakav komad nameštaja nudi i dodatno mesto za skladištenje stvari.

Jednostavno dodajte udobne jastuke za sedenje i pričvrstite tapacirano uzglavlje na zid da biste stvorili udoban naslon za leđa (koji nije neophodan).

Polica umeto trpezarijskog stola

Ako u vašoj kuhinji ozbiljno nedostaje prostora, verovatno ni mali trpezarijski sto ne bi mnogo pomogao. Umesto toga, pokušajte da se odlučite za policu za kojom možete sedeti tokom obroka. Kada je ne koristite, jednostavno podvucite stolice ispod nje i koristite je kao kuhinjsku radnu ploču ili prostor za odlaganje kuhinjskih aparata.

Mali kuhinjski prostori sa trpezarijom – tepih

Sjajan način da definište trpezarijski prostor je da koristite tepih da biste zonirali mali trpezarijski sto. Naravno, vodite računa i o dimenzijama i odlučite se za tepih koji je nešto veći sto. Tepih će pomoći da se prostoru doda karakter i doprinosi toplijem ambijentu.

Multifunkcionalan nameštaj

Mali trpezarijski sto je najbolje koristiti kao višenamenski nameštaj – od kuhinjskog ostrva, kuhinjske radne ploče do mini bara. Izaberite komad nameštaja koji ćete moći iskoristiti i za druge namene.

Pokretni kuhinjski nameštaj pomaže rasporedu male kuhinje jer se čini manje restriktivnim.

 

Miljana Momirović

vicnt/GettyImagesPlus