Reljefni trend: Rebraste strukture nedostaju vašem enterijeru

by | March 21, 2024
Reljefni trend: Rebraste strukture nedostaju vašem enterijeru

Reljefni trend je dekorativni obrt koji nedostaje vašem enterijeru. Ulivajući teksturu nepogrešivom modernošću, rebrasti trend dodaje grafički i sofisticirani reljef svim prostorijama u kući.

Reljefni trend postaje sve popularniji ove sezone

Talasasti, prugasti, žljebovi ili isečeni na male izdužene delove, naši zidovi i nameštaj poprimaju jedinstven reljef. Skoro dajući utisak ugraviranih na površini ili sugeršući linearne sklopove, sezonske obloge dodaju zadivljujuću teksturu našim zidovima, stavljajući tradicionalne tapete i poteze četkicom u rang preterano korišćenih autsajdera.

Dodajte trodimenzionalnost svojim zidovima

Sa svojom kolekcijom “Rombini” za italijansku izdavačku kuću Mutina, braća Bouroullec su polako donela trend trodimenzionalnih zidnih obloga. U 2015. dizajnerski duo se ponovo povezao sa keramikom i predstavio niz trouglastih pločica čija je arhitektonska estetika još jednom pokazala neosporanu harizmu ovog živopisnog medija. Danas je popločan zid, a posebno sa reljefom, otišao toliko daleko da je postao ukrasni saveznik dizajniran da uveliča savremene enterijere.

Samo treba da pretražujete #flutedwall na bilo kojoj društvenoj mreži da biste izmerili obim ovog fenomena i videli broj dizajnera enterijera koji se okušavaju u dizajniranju zidova prekrivenih panelima. Strijated pozajmljuje jak rečnik korintskog jezika red.

Gde instalirati elemente?

Cenjen u gotovo taktilnoj mineralnoj paleti ili obučen u blistavije nijanse, u drvene panele, rebrasti beton ili valovite pločice, žlebovi zid daje prostorima koje zauzima upadljiv dekorativni potencijal. Od zidova kupatila do centralnog ostrva kuhinje, uključujući uzglavlje spavaće sobe i podnožje dnevne sobe, evo 5 inspiracija za usvajanje reljefnog trenda u svim prostorijama kuće.

Reljefni trend: Inspirativni primeri

U ovoj prostoriji kao iu hotelu, arhitekta je stvorio prefinjenu atmosferu zahvaljujući originalnoj prugastoj osnovi obojenoj u roze. Integrisana obloga preko celog dela uzglavlja za efekat kontinuiteta.

Ako zaista postoji jedno mesto gde preovladava kanelura, to je kuhinja. Boje i materijali, ništa ne može da odoli. Dokaz u ovoj originalnoj kuhinji sa zakrivljenim centralnim ostrvom, ojačanim suptilnim nizom delikatno ružičastih žlebova koji odražavaju pastelno ružičasti grafički pod, na strani radne ploče…

Unoseći karakter i olakšanje u dekor, ovaj komad nameštaja napravljen po meri napravljen od hrastovih traka skriva televizor. Genijalna i estetska ideja koja ne propušta da ostavi utisak.

Sa svojom tamnom bojom, svetlim drvetom i dodirima zlata, ova kuhinja kombinuje bezvremenski šik i aktuelne trendove sa oštrim okom za detalje. Posebno se izdvaja centralno ostrvo u prugastom drvetu .

Isprugasti oblik finoće preuzima ovu dnevnu sobu sa belim zidovima kroz prisustvo crnog zida biblioteke gde se gotovo nevidljive grafičke linije uvlače da daju reljef i ističu umetničke knjige i sitnice donete sa putovanja…

Borjana Božić

ismagilov/gettyimages