Apartman koji će vam se dopasti: Neobični zidovi koji unose toplinu

by | October 15, 2023
Inspiracija: apartman koji će vam se dopasti

Za potrebe uređenja ovog stana dizajneri iz studija Aviram-Kushmirski oprobali su se u jednom alhemičarskom eksperimentu.

Neobični zidovi: Nosioci dizajna u ovom apartmanu

Naime, oni su odlučili da iskoriste toplinu bakra i luksuz mesinga spajajući ih u jedan materijal koji se ne može naći u prirodi, ali može u ovom neverovatnom enterijeru.

Tehnologija art-topping podrazumeva princip u kojem se metali poput bronze, bakra, mesinga i gvožđa nanose u hladno-tečnom obliku na bilo koje površine dajući im veran izgled metala. Ovom tehnologijom se bavi Linski Design Studio, koji je bio angažovan za obradu panela upotrebljenih na zidovima ovog luksuznog stana.

Rezultat je, kao što se vidi na fotografijama, jedinstven i sofisticiran metalni ton koji tokom dana neprestano menja izgled u zavisnosti od prodora sunčevih zraka u unutrašnjost objekta.

Ovaj zanimljiv enterijer nalazi se u Tel Avivu, a osim inovacije i komfora karakteriše ga i predivan pogled koji se pruža na panoramu grada. Velika kvadratura dnevne zone omogućila je formiranje svake celine u punom volumenu.

Dnevna zona i neobični zidovi: Kontinuitet

Za početak, dnevna soba je povezana sa terasom sistemom kliznih vrata, pa se tokom lepih vremenskih uslova koji preovladavaju u ovoj regiji briše granica između enterijera i eksterijera. U dnevnom boravku su postavljene dve plave sofe koje u uglu spaja pomoćni drveni stočić, dok su se na sredini prostorije našla tri različita kafestočića.

Celinu zone za sedenje upotpunila je udobna fotelja sa tapaciranim sedištem u istoj plavoj boji koja je prisutna na sofama. U okviru konzolne komode mesto je našao kamin na bio-etanol, tako da su cepanice samo deo dekora.

Za kuhinju i trpezariju odabrani su elementi raskošnih dimenzija kako bi ovako velik prostor ipak bio srazmerno popunjen. U ovom delu se našla i jedna prostorija koja je dobila funkciju ostave. Iako deluje kao da vrši podelu u prostoru, zidna obloga ju je učinila skoro neprimetnom.

Kuhinjski elementi, u okviru kojih se nalaze svi potrebni uređaji i sudopera, postavljeni su celom površinom zida formirajući nišu. Radni prostor nadoknađuje veliko kuhinjsko ostrvo sa kamenom pločom iste boje i teksture kao i zaštita na zidu između podnih i zidnih elemenata. Kako bi elementi došli do izražaja u odnosu na zidove i parket, dizajneri su se opredelili za crnu boju.

Kuhinjsko ostrvo je velikih dimenzija i s jedne strane je opremljeno fiokama s frontovima u dezenu drveta, dok su s druge postavljene četiri barske stolice. Trpezarija je vrlo jednostavna, gotovo neprimetna, ali predstavlja omiljeno mesto za okupljanje porodice. Opremljena je drvenim stolom i stolicama svedenog dizajna, tako da je visilica jedini, ali izuzetno atraktivan element koji ističe zonu za obedovanje.

Glavna spavaća soba, kao i kupatila, takođe imaju metalne zidne površine. To je odredilo paletu materijala koja će dominirati prostorijom, a odabir se sveo na tkanine sive boje za krevet i naslon i drvene ormare.

 

Staklena pregada deli ovu prostoriju od kupatila u kojem se nalazi kada i dva umivaonika. Dizajneri su procenili da kamen koji su odabrali za kuhinju odgovara i za kupatilo pa je od njega nastala ploča na drvenoj komodi, a u toaletu je cela konzolna komoda izvedena od istog materijala.

 


Borjana Božić

Anymay/gettyimages