Najveći jesenji trendovi 2023. – britanski stil dominira

by | November 10, 2023
Najveći jesenji trendovi pokazuju da britanski stil dominira u uređenju prostora

Ako niste do sada, pravi je trenutak da u svoj dom unesete toplinu boja i tekstura. Ovo su najveći jesenji trendovi u 2023. – prava su inspiracija.

Najveći jesenji trendovi 2023. – britanski stil dominira

Teksturalni akcenti

Definitivno ćete želeti da uanpredite enterijer teksturom ove jeseni, rekla je Dara Beitler, dizajnerka enterijera iz Merylenda. Beitler je zagovornik mešanja različitih teksturnih materijala u celom domu kako bi se stvorila „topla i luksuzna atmosfera“. Neki od njenih omiljenih materijala za jesen uključuju bukle, vunu, antilop, kožu i teksturirano drvo. Somot je još jedan materijal koji sigurno nećete želeti da propustite ove jeseni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amber Lewis (@amberinteriors)

Članak se nastavlja posle reklama

Životinjski printovi

Kada pomislite na tradicionalne printove za jesen, na pamet vam verovatno padaju klasični karirani printovi. Ali ove godine, dizajneri enterijera primetili su povećanu želju za eklektičnijim uzorcima poput životinjskih otisaka. Sve više i više ljudi želi da proširi svoju kreativnost i isproba dizajn koji je izvan zone komfora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Lyon (@sarahlyon9)

Topli prirodni tonovi

Uređenje prema bojama koje vidite u prirodi je uvek dobra ideja kada dekorišete prostor. Dodajte jesenje boje i dubinu u svoje prostore tako što ćete uključiti različite nijanse žute, narandžaste, crvene, ljubičaste i braon boje. Pored smeđih, drugi prirodni tonovi poput bogate mahovine i zlatne boje meda takođe će izgledati veličanstveno.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenni Yolo | I SPY DIY (@ispydiy)

Šareno staklo

Dizajnerka enterijera Christina Kim predviđa da će stakleni akcenti biti na vrhu liste jesenjih trendova u domu ove godine. Ovaj izgled možete isprobati na veliki način kroz nameštaj ili osvetljenje (pomislite samo na lustere od obojenog stakla i stone ploče) ili ugraditi manje dodire poput šarenog staklenog posuđa, vaza ili držača za sveće.

Članak se nastavlja posle reklama

Najveći jesenji trendovi – britanski stil

Ko ne bi želeo da se njihov prostor oseća kao topla, udobna vikendica na engleskom selu u jesen? Britanski enterijeri trenutno su glavni izvor inspiracije pri uređenju doma. Udobni, šarmantni detalji, kafe zavese i plišane presvlake… da li ih već zamišljate u svom prostoru?

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Architectural Digest (@archdigest)

Manje savršenstva

Vlasnici domova postaju sve manje fokusirani na savršenstvo kada uređuju prostor. Svakoj sobi je potrebno nešto malo neočekivano . Previše savršen i previše dizajniran prostor jednostavno više “ne pije vodu”.

Članak se nastavlja posle reklama


Miljana Momirović

Oksana_Bondar/GettyImagesPlus