Ovo su najnoviji jesenji trendovi: Dizajneri otkrivaju kako izgleda savršena kuhinja

by | November 9, 2023
Ovo su najnoviji jesenji trendovi: Dizajneri otkrivaju kako izgleda savršena kuhinja

Jesenji trendovi u uređenju kuhinje su tu, a glavni akcenat ove jeseni je na poigravanje sa bojama.

Jesenji trendovi u uređenju kuhinje: Boje, minimalizam, tihi luksuz

Najupečatljivije promene koje se događaju ove sezone tiču se promena u bojama i što su se dizajneri umorili od čisto bele kuhinje, pa ove sezone žele da se poigraju sa više boja. Osim toga, najvažnije je da kuhinja bude funkcionalna, a prirodnost je takođe dobrodošla.

Boja kašmira i terakote su glavne ove sezone

Ove jeseni kuhinje odstupaju od bele boje i priklanjaju se drugim nijansama. Boja kašmira (nijansa izmešu sive i bež) ili terakota su najpoželjnije. Ove tople boje stvoriće jedinstvenu atmosferu u vašoj kuhinji, a uz to će ona odisati toplinom.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenji trendovi u uređenju kuhinje: Jednobojni prostor

Jesen nam donosi trendove sa intenzivnim bojama, a zelena je svakako jedna od njih, zahvaljujući tome što se dizajneri okreću prirodi i prirodnim bojama. Osim toga, crna i plava boja su takođe odlične ideje kada su u pitanju jednobojne kuhinje.

Članak se nastavlja posle reklama

Luksuz u kuhinji

Kako su u modi popularni trendovi poput “tihog luksuza” i “old money”. Upravo to je slučaj i sa trendovima u uređenju doma i prostorija. Pobrinite se da vaša kuhinja deluje luksuzno i skupo i sigurno nećete pogrešiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenji trendovi u uređenju kuhinje: Glatki frontovi

Još jedan ovogodišnji trend su glatki frontovi. Neophodno je da kuhinja bude funkcionalna, pa su zbog toga glatki frontovi sjajno rešenje. Pre svega one su veoma jednostavni za čišćenje, a mogu biti posebno zanimljivi i u dizajnu.

Članak se nastavlja posle reklama

Osvetljenje u kuhinji

Kada je rasveta u pitanju, veoma je važno da znate kakvu atmosferu želite da stvorite. Ona mora da ima nekoliko tačaka svetlosti. LED svetlo ispod kuhinjskih elemenata je neophodno ne samo zbog dizajna, već i zbog praktičnosti. Takođe, svetlo iznad ostrva je posebno zanimljivo za stvaranje neobične atmosfere.


Borjana Božić

Suchada Tansirimas/gettyimages