Ovakve zavese za dnevnu sobu čine prostor privlačnijim

by | December 19, 2023
Ove zavese za dnevnu sobu čine prostor privlačnijim

Ako želite da podignete utisak o prostoru na viši nivo. zavese za dnevni boravak mogu da vam završe čitav posao. Potražite ovakvu dužinu i stil zavesa.

Ovakve zavese za dnevnu sobu čine prostor privlačnijim

Prozore ume teško dekorisati, a ostavljajući ih golim, čini da dnevni boravak deluje pomalo nedovršeno, bez obzira na to koliko ste se potrudili oko ostaka dekoracije. Učinite sebi uslugu i potrudite se da pronađete prave zavese za dnevnu sobu koje se uklapaju u vaš prostor. Vaša dnevna zona će konačno izgledati kompletno iz svih uglova.

Uskladite boje

Iako se zavese često mogu koristiti da unesu dimenziju i kontrast u prostor, dopada nam se kako ove zavese dopunjuju šemu boja, a da se ne žrtvuje  minimalicam. Tirkizne zavese na zidovima sa drvenim policam au zidnoj niši dodaju samo malo teksture kada su otvorene i stapaju se sa otomanom kada su zatvorene.

Položaj zavesa

Posmatrajući vertikalne nabore zavesa, istina je da vizuelno čine prostor višim. Ovo možete postići tako što ćete garnišnu postaviti što bliže plafonu, bez obzira na položaj vaših prozora.

Boje zavesa

Bez obzira da li iznajmljujete stan ili jednostavno želite da zadržite bele zidove u dnevnoj sobi, zavese mogu dodati boju u vaš prostor. Ovaj dnevni boravak se može pohvaliti nežnoroze zavesama koje unose šarm na najlakši mogući način. Par zavesa u smelim akcentnim nijansama je možda najlakši način da svojoj dnevnoj sobi date potpuno novu boju, a najbolji deo je što je privremen, pa ih slobodno menjajte sezonski.

Zavese za dnevnu sobu sa printom

Zavese sa printom može biti teško stilizovati, ali kada nađete uzorak koji dobro funkcioniše u prostoru, to može napraviti razliku između privlačne dnevne sobe i one koja deluje hladno. Ako želite da radite sa printovima, važno je uzeti u obzir šeme boja i druge otiske koji se koriste u prostoriji. Na taj način želite da kreirate kohezivan dizajn i da prostor ne izgleda previše opterećeno. Obratite pažnju na geometrijski bež-crni uzorak na ovim zavesama i kako se savršeno uklapa sa bojama i kompozicijom umetničkog dela na susednom zidu.

Dužina zavesa

Dugačke zavese zaista unose dozu luksuza u prostor ali osim toga, podižu utisak na viši nivo. Ako su zavese prekratke, mogu izgledati jeftino i pokvariti estetiku. Ako su pak predugačke, mogu izgledati neuredno. Umesto toga, odlučite se za model koji samo malo dodiruje pod, umesto da se vuče po njemu.


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus