Pre i posle: IKEA police formiraju spavaću sobu u garsonjeri

by | January 30, 2024
Pre i posle: IKEA police formiraju spavaću sobu u garsonjeri

Mali stanovi poput studia i garsonjera obično nemaju odvojen prostor za spavanje, ali nova stanarka u ovom prostoru je uspela da organizuje spavaću sobu, i to prilično zabavnu!

IKEA police kao pregradni zidovi u spavaćoj sobi

Međutim, to ne znači da moraju ostati takvi. Stanarka Ashley Buchanan je stvorila udobnu spavaću sobu sa dovoljno prostora za odlaganje odeće u svom stanu u Vašingtonu.

“Tehnički, pre toga nije postojala spavaća soba!” kaže Ashley. “Iako mi ne smeta otvoreni prostor studija… mislila sam da bi bilo mnogo opuštenije imati odvojen (i samim tim, tamniji i udobniji) prostor za spavanje.”

Velike IKEA police kreiraju odvojenu zonu

Glavni igrači u Ashley-ovom studijskom stanu su velike IKEA police koje dele prostor. “To čini da se oseća kao potpuno odvojen prostor!” kaže Ashley.

S druge strane, tu je i IKEA ELVARI sistem. “Već sam imala Elvarli sistem, pa sam zapravo kupila samo nekoliko dodatnih polica!” kaže Ashley. “Htela sam stvoriti osećaj odvojene spavaće sobe, ne čineći je premalom i istovremeno maksimizirati prostor. Nakon mnogo planiranja, shvatila sam da mogu imati sve. Prostor dovoljno velik za bračni krevet, s prostorom za hodanje s obe strane i dodatnim otvorenim odlaganjem.”

Spavaća soba pre renoviranja

Krevet s šarenim plahtama i jastucima okružen slamnatim šeširima i odećom obešenom u otvoreni ormar. Tapeta takođe čini prostor razigranim. Ashley kaže da je njen glavni cilj bio da prostor izgleda “drugačije od ostatka stana”, a njena roze tapeta iza uzglavlja takođe joj je pomogla da postigne taj cilj. Zapravo, to je bio njen početni korak za spavaći prostor.

Što se tiče drugih ukrasa na zidu (i uopšte ukrasa!), Ashley dopušta svom ormaru da puno govori, što je pametno za mali prostor. Njeni drugi saveti za uređenje spavaće sobe su da odaberete neutralnu posteljinu kako biste tokom vremena mogli menjati pokrivače i jastuke. “Mislim da je spavaća soba ispala tako dobro i čini prostor dvostruko većim!” kaže Ashley. “Daje mi udobno utočište i tonu dodatnog prostora za odlaganje.”


Borjana Božić

pexels