Pre i posle renoviranja: Spavaća soba u pariskom stilu

by | January 22, 2024
Spavaća soba u pariskom stilu

Da biste postigli luksuznu francusku estetiku, obratite pažnju na nekoliko ključnih detalja. Ova spavaća soba u pariskom stilu je pravi primer otmenosti.

Pre i posle renoviranja: Spavaća soba u pariskom stilu

U kući Sarah Blumer i njenog muža, Joel-a, spavaća soba je bila vrlo jednostavna. Iako se čini da su zidovi beli, zapravo su bili prekriveni suptilno belim tapetama na pruge. Ta tapeta je bila jedna od karakteristika spavaće sobe zbog koje je Sarah najviše želela da je renovira. “Ne razumem smisao postavljanja tako suptilnih tapeta da ne možete skoro ni da ih vidite”, kaže Sarah.

Ipak, veoma su joj se dopadali prozori u spavaćoj sobi – u stvari, oni su bili jedan od glavnih razloga zašto je kupila ovu kuću.

Evo kako je ova spavaća soba u pariskom stilu dobila zasluženi šarm.

Zidovi u spavaćoj sobi

“Želeli smo da imamo raspoloženu, šarenu spavaću sobu u kojoj bismo se rado probudili”, kaže Sarah. Za faktore “raspoloženo, šareno” to je značilo da se poigra sa bojom.

U početku je Sarah rizikovala i pokušala da naslika mura. Uprkos tome što ih je i ranije radila u domu, ovaj joj se nije dopao kako je ispao. “Naučila sam da, ako nameravate da slikate vrstu geometrijskog murala, morate imati veliku preciznost dok slikate”, kaže ona.

Dakle, nakon što je naišla na nevolje sa muralom, odlučila je za raskošno plavu boju koja je dodala dramu u prostor. “Izgleda kao potpuno drugačija soba”, napisala je Sarah na svojim Instagram pričama. Boja se savršeno slaže sa okvirom kreveta, čineći da svaki detalj zaista dođe do izražaja.

Spavaća soba u pariskom stilu – dekoracija

Još jedno poboljšanje za ovu spavaću sovu su novi okvir za slike i umetnička dela. “Sada izgleda kao spavaća soba u pariskom stilu, a to mi se mnogo dopada”, kaže Sara o svojim novim zidovima. Svećnjaci sa obe strane kreveta savršeno se uklapaju uz okvir za slike, čineći da ceo zid izgleda uravnoteženo i potpuno šik.

Novi nameštaj i detalji

Sa tako lepim pogledom i, sada, prelepim podovima, Sara je želela da unese malo šare u sobu. Završni detalji sobe uključuju dekorativne jastuke, prostirku i polu-ugradnu rasvetu. Pošto je Sarah imala deo nameštaja pre ovog projekta, njen ukupni iznos za ovu najnoviji izgled spavaće sobe bio je oko 60.000 dinara. “Sviđa nam se kako je ispalo”, kaže Sarah o prostoru.

 


Miljana Momirović

PC Photography/GettyImagesPlus