Ovako se rešava vlaga u kuhinji – samo jedan sastojak je potreban

by | November 15, 2023
Ovako se rešava vlaga u kuhinji

Ako primećujete kondenzaciju ili začini više nisu praškasti, moguće je da je prisutna vlaga u kuhinji. Pre nego što izazove buđ, sprečite je na vreme i olakšajte sebi posao.

Ovako se rešava vlaga u kuhinji

Ako imate malu količinu kondenzacije ili vlage, onda bi posuda puna soli mogla pomoći da se smanji vlaga u vazduhu. Jednostavno sipajte so u teglu ili plastičnu posudu i sačekajte nekoliko dana da uradi svoje. U prostorijama sa velikom količinom vlage ili velikih dimenzija, ovo možda neće biti dovoljno ali vredi pokušati. U svakom slučaju, saveti u nastavku hoće.

Ventilacija kuhinje

U prostoru gde svakodnevno kuvate ili se jednostavno stvara kondenzacija, jedna od najlakših mera koju možete preduzeti jeste redovno provetravanje prostora. Ključno za smanjenje vlage je otvaranje prozora tokom kuvanja ili odmah nakon što završite i u jutarnjim/večernjim časovima kada je razlika u temperaturi prostora i spoljašnosti velika.

Članak se nastavlja posle reklama

Upijač vlage

Kuhinje obično nisu velikih dimenzija, pa trikovi koji vam možda nisu radili u ostatku prosotrija, mogu dobro dase pokažu. To uključuje kesice sa silika-gelom, kese sa sredstvom za sušenje ili kristale koji upijaju vlagu, a koji se mogu staviti na police ili frižider u kuhinji.

Redovno nadgledajte ove proizvode i po potrebi ih zamenite ili dopunite kako biste održali njihovu efikasnost.

Vlaga u kuhinji: Otvorene police

Čak i nameštaj u kuhinji može igrati ulogu. Ako je prostorija sklona vlazi, onda se možete radije odlučiti za otvorene police koje omogućavaju dobar protok vazduha u enterijeru. Pored toga što ih možete dekorisati i ulepšati svoju kuhinju, otvorene kuhinje neće toliko zadržavati vlagu.

Članak se nastavlja posle reklama

Odvlaživač vazduha

Ako je i dalje pristuna vlaga u kuhinji, možda je vreme da se okrenete odvlaživaču vazduha kao poslednjem koraku. Posebno su korisni tokom zime, kada je kondenzacija na visokom nivou. Međutim, jedna stvar koju treba napomenuti u vezi sa odvlaživačem vazduha je da oni nisu trajno rešenje i da morate da pronađete koren problema.


Miljana Momirović

narong niamfoi/GettyImagesPlzs