4 pozitivne boje za spavaću sobu i siguran odmor

by | May 28, 2024
4 pozitivne boje za spavaću sobu i siguran odmor

Spavaća soba igra ključnu ulogu u dobrom noćnom snu. Važno je osigurati da je mesto gde se osećate opušteno, sigurno i relaksirano, pa je izbor pravog kolorita imperativ za postavljanje tonova za vašu krajnju oazu.

Pozitivne boje za spavaću sobu

Boja ima dubok uticaj na naše lično osećanje, sa određenim bojama koje su povezane sa raspoloženjima i sećanjima. Umesto praćenja trendova, važno je odabrati ideje boja za spavaću sobu koje vam se obraćaju kao individui.

Počnite fokusiranjem na prostore koje volite, na šta ste privučeni i na raspoloženje koje vam pruža. Dakle, ako želite da stvorite prostor koji deluje pozitivno i ohrabrujuće, šta biste trebali odabrati? Pitali smo stručnjake za boje za njihov savet.

Najlepša prirodna boja

Boja života, zelena je nesumnjivo pozitivna boja zbog svoje povezanosti sa prirodnim svetom. Varijacije od mirne i lagane nijanse svetlo zelene, do dubine tamno zelene u kojoj se možete zamotati, ova boja je prilično siguran izbor za umirujući efekat koji zrači suptilnom elegancijom.

Plava boja

Nijanse nežne plave često nas podsećaju na sveže, prozračne priobalne palete boja. To je boja koja je poznata po tome što ima smirujući efekat na mozak i smanjuje puls i krvni pritisak, prema Lisi. Odabir svetlije nijanse ima pomorsku asocijaciju, ali odabir tamnijih tonova takođe može odlično funkcionisati.

Pozitivne boje za spavaću sobu: Neutralni tonovi

Pozitivno sa neutralnim bež tonovima je to što su potpuno besvremeni i neverovatno fleksibilni; uopšte su sjajno platno za gradnju kada uređujete spavaću sobu. Za kohezivnu i smirujuću atmosferu, možete bojiti celu sobu istom bojom, uključujući i plafon.

Pastelne nijanse

Pored zelenih, plavih i neutralnih, dekorisanje pastelnim nijansama poput lavande, maslačkasto žute, rumene ružičaste, breskve i tirkizne može izazvati osećaje udobnosti, topline i sigurnosti, što je još jedna pozitivna opcija za razmatranje za spavaću sobu. Možda ćete smatrati da je ovo više vaš stil ako ste prvobitno razmišljali o svetlim bojama – smanjenje intenziteta na pastelnu nijansu pružiće vam tu energiju koju tražite dok ostajete suptilni i mirni.

Borjana Božić

ben-bryant/gettyimages