Narandžasta boja je u trendu: Detalji koji će osvežiti vaš dom

by | May 15, 2024
Narandžasta boja je u trendu: Detalji koji će osvežiti vaš dom

Živela narandžasta boja u dekoru! Za tili čas će oplemeniti svaki prostor, uneti vedrinu i podići raspoloženje. I još je u trendu ove godine.

Narandžasta boja izaziva veliko interesovanje kada je dekoracija u pitanju. Nejn karakter – vatren, okrepljujući i blistav, ulepšaće svaki prostor. U kojoj meri ćete je inkorporirati u svoj dom, zavisi od vašeg ukusa. Nekima je bliskiji maksimalistički pristup, a drugi uživaju u detaljima.

Pozajmljena uglavnom iz dekora iz sedamdesetih, koji i dalje potvrđuje svoju aktuelnost, narandžasta je pronašla mesto u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, kupatilu i kuhinji. Da biste obnovili svoj stil, favorizuju se smeli tonovi koji modernizuju sobe i daju im atraktivnu dinamiku. Nastavite da skrolujete, slede odlične ideje za kopiranje.

Članak se nastavlja posle reklama

Narandžasta boja oplemeniće svaki enterijer

1. Funkcionalno narandžasto skladište

Ako narandžastu karakteriše smela estetika, neke njene nijanse otkrivaju određenu eleganciju. Dokaz je ovaj studio u Versaju od 17 m2. U kombinaciji sa šikom belom i prefinjenošću mesinga, potvrđuje svoju moć da oplemeni svaki prostor.

2. Zid u boji šargarepe za razgraničenje trpezarijskog prostora

Članak se nastavlja posle reklama

Ova trpezarija još jednom dokazuje da se šargarepa narandžasta, blago tamna, savršeno slaže sa nijansom plave, jednom od njenih komplementarnih boja, i belom da unese svetlost u celinu. Postavljanjem drvenog stola postiže se ravnoteža između modernosti i autentičnosti. Narandžasta se koristi u zoniranju boja na zidu i na taj način pomaže da se razgraniči ovaj trpezarijski prostor.

3. Narandžasti zidovi za toplu dnevnu sobu

Članak se nastavlja posle reklama

Narandžasti zidovi u maloj dnevnoj sobi, okrenutoj ka jugu, su pravi izbor. Pružaju osećaj topline i momentalno popravljaju raspoloženje.

4. Narandžaste stolice

Članak se nastavlja posle reklama

Narandžaste stolice se savršeno uklapaju uz duboke plave, zelene i mesingane tonove u ovom elegantnom stanu.

5. Narandžasta boja za živopisnu belu kuhinju

Članak se nastavlja posle reklama

Kuhinja je uvek u toku sa trendovima boja. Narandžasta se prirodno uklapa u ovu dnevnu sobu, pod uslovom da je dobro kombinovana kako bi se izbeglo zatrpavanje prostora. U ovoj maloj, dugačkoj kuhinji, lakirani frontovi vrata već donose izvesnu originalnost koju potvrđuju narandžasti akcenti. Ova boja se najbolje uklapa sa belom.

6. Narandžasti lusteri za živopisnu trpezariju

2024. godine, niske viseće lampe će zauzeti centralno mesto i definišu trpezariju ove kuhinje. Tačnije, narandžasta boja zatamnjenog stakla daje posebnu atmosferu ovom prostoru. Stapa se sa borovim zelenilom zidova, stvarajući dekor iz sedamdesetih koji je modernizovan belim nameštajem.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Male narandžaste i bele pločice za starinski tuš

Ko kaže da tuš ne može biti dekorativan? Da bi se ova atmosfera usavršila, hromatska paleta prirodno daje lepo mesto narandžastoj. Štedljivo, postavlja se pod tuš na male pločice, u pratnji svog omiljenog partnera, belog.

8. Narandžasti detalji za moderno kupatilo

Članak se nastavlja posle reklama

Upotrebljena na ovoj besprekornoj pozadini istaknutoj crnim elementima, jarko narandžasta vam omogućava da personalizujete svoje kupatilo. Njena povezanost sa belinom dekora širi skoro bezvremensku auru. Egzotični karakter ove jarke nijanse odgovara tirkiznoj boji cementnih pločica postavljenih na podu.

9. Narandžaste tapete sa uzorkom ulepšaće klasičnu spavaću sobu

Tapete, omiljeni dekor 70-ih, preuzimaju zidove savremenih enterijera više nego ikada sa starinskim šarama u kombinaciji sa nijansama iz te decenije. Narandžaste tapete stvaraju veoma romantičnu atmosferu, idealnu za glavnu spavaću sobu.

Članak se nastavlja posle reklama

10. Narandžasto uzglavlje

Ako se zbog svog veoma energičnog izgleda, crvena ne preporučuje u spavaćoj sobi, narandžasta savršeno pronalazi svoje mesto. Detalji imaju čudesnu moć u svakom enterijeru.


Ranka Bulatović

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages.co.uk