Plemeniti materijali za stan od 135 kvadrata u Parizu

by | May 28, 2024
Plemeniti materijali za stan od 135 kvadrata u Parizu

Ovaj stan u Parizu, smešten na 4. spratu tipične zgrade devetog arondismana, transformisan je u funkcionalan enterijer sa kontrastnom estetikom za par sa dvoje tinejdžera. Agencija za unutrašnji dizajn Audrey & Gabrielle je bila odgovorna za ovu transformaciju, kombinujući stari i savremeni stil i koristeći prirodne materijale kako bi postigla željeni izgled.

Stan u Parizu: Prelepi materijali za fantastičan prostor

Svetlost dominira u različitim prostorijama ovog stana. Arhitekte su naglasile ovaj aspekt koristeći besprekorno bele zidove, tople drvene tonove i dodir mermerna radi kontrasta. Zelena boja, kao jedini dodatak boje, doprinosi oštrom kontrastu ovog jednostavnog uređenja.

U ulaznom hodniku, koji služi kao razgraničenje između dnevnog boravka i kuhinje, odabran je tamno zeleni ton kako bi se istakla svetlost paralelnih prostorija i dodala dubina prostoru. Naspram ormara u ulazu, koji sadrže brojne podesive police, kao i veš mašinu i sušilicu, postavljena je ugrađena klupa po meri.

Dnevni boravak je oslikan u beloj boji kako bi se istakli postojeći detalji poput kamina i starog ogledala. Ovde svaki komad nameštaja stvara svoju galeriju umetnosti. Uz dizajnerske komade vlasnika, arhitekte su dodale savremeni nameštaj poput zaobljenog kauča i fotelje NORR11. Okrugle kafanske stolice od crnog i belog mermera, kao i postolje stola za kafu &tradition, dopunjuju mermerni kamin.

Trpezarija se igra sa simetrijom i prikazuje toplinu tamnog drveta. Biblioteka, izrađena po meri od furnira oraha, odjekuje tamnom bojom velikog trpezarijskog stola. Osvetljenje Numinos se koristi u svim prostorijama kako bi se promenila atmosfera prema potrebama.

Kuhinja se ističe belim dekorom i mermerom. Da bi se optimizovao prostor, skriveni ormani od hrastovine postavljeni su duž dva zida, skrivajući aparate za kuvanje i posuđe. Naspram drveta, korišćen je Arabescato kvartza za kuhinjski zid, radnu površinu i centralno ostrvo.

Stan sa odvojenom noćnom zonom

Spavaća soba roditelja je uređena u minimalističkom stilu. Glavni naglasak je kožna uzglavna tablica koja dodaje originalnost i kontrast atmosferi. Upravo kao i “Asteria” svetiljke Umage sa prilagođenim noćnim stočićima od tamnog drveta.

Garderober na ulazu u spavaću sobu roditelja je opremljen sa mermernim vrhom za radne površine, a sve to upotpunjuje jednostavna svetiljka u toniranom staklu.

Iako je mala, kupatilo u spavaćoj sobi roditelja deluje prostrano zahvaljujući optimizaciji prostora i upotrebi svetlih materijala. Skriven iza tamno drvenih kliznih vrata, travertinski zidovi i podovi pružaju svetlost prostoriji. Okrugli ogledali bez okvira unose eleganciju u prostoriju, dok svetiljka “Finlin” Wever & Ducré dodaje dodatni luksuz.

Soba za tinejdžera se oprema sa dugotrajnom dekoracijom. Kombinacija belog i crnog bojenja ističe različite ukrase i smeštajni prostor. Nasuprot tome, zidovi su obojeni u zeleno sivo za dodatnu udobnost. India Mahdavi noćni sto stvara suptilne kontraste.

Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages

Tags: