Etno detalji za elegantnu kuću na dva sprata

by | May 24, 2024
Etno detalji za elegantnu kuću na dva sprata

Blizu Venice Boulevarda u Los Anđelesu, par sa dvoje male dece odlučio je da stvori dom koji je posveta kalifornijskom načinu života.

Pogledajte kuću na dva sprata koja oduševljava svojim ambijentom

Mar Vista House, dizajnirana od strane Tancreda Vilucchija iz Maison Vilucchi, kombinacija je topline, funkcionalnosti i šik estetike. Vlasnici, koji rade u tehnološkoj i medijskoj industriji, želeli su prostor koji odražava njihov dinamičan stil života, ali i pruža udobnost i mir.

Unutrašnjost

Kuća je uređena sa rafiniranim materijalima, tkaninama i vrhunskim dizajnerskim komadima. Na gornjem spratu se nalaze spavaće sobe i kupatila, dok prizemlje sadrži spavaću sobu, sobu za igru, gostinsko kupatilo i otvoreni prostor za dnevni boravak, trpezariju i kuhinju. Dizajner je posebno pazio na funkcionalnost i estetiku, stvarajući prostore koji su istovremeno praktični i vizuelno privlačni.

Posebni detalji za kuću na dva sprata

Velika klizna vrata vode do dvorišta i terase, stvarajući idealan prostor za druženje i uživanje na otvorenom. Paleta boja sa toplim tonovima, zemljanim nijansama i crnim akcentima odražava kalifornijski pejzaž i sunčevu svetlost, donoseći osećaj prirodne topline u unutrašnji prostor.

Izazov i zadovoljstvo

Za Vilucchija, rad na Mar Vista House bio je jedinstven izazov. Navikao na raskošne enterijere, ovde je stvorio dom koji spaja jednostavnost kalifornijskog stila sa sofisticiranim dizajnom, u potpunosti zadovoljavajući želje svojih klijenata. “Bila je to stimulativna avantura, projekat koji me potpuno zaokupio,” kaže Vilucchi. “Prihvatio sam izazov da kombinujem kalifornijski stil života sa šik estetikom, i mislim da smo postigli savršen balans.”

Materijali i boje su igrali ključnu ulogu u uspehu projekta. Topli i zemljani tonovi reflektuju kalifornijski pejzaž, dok žute nijanse unose toplinu sunčevih zraka u unutrašnjost. Crni akcenti dodaju sofisticiranost i bezvremenost prostoru, stvarajući harmoničan i elegantan ambijent.

Spoj prošlosti i sadašnjosti

Pored savremenih elemenata, Vilucchi je uključio i etničke detalje koji odaju počast kulturnoj baštini i istoriji regiona. Tradicionalni obrasci i ručno izrađeni ukrasi dodaju slojevitost i dubinu prostoru, stvarajući osećaj kontinuiteta između prošlosti i sadašnjosti. Ovi detalji ne samo da obogaćuju vizuelni doživljaj, već i unose duh autentičnosti i jedinstvenosti u dom, čineći ga pravim umetničkim delom u kojem vlasnici mogu uživati svakodnevno.

Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages

Tags: