Moćan penthaus u srcu Njujorka vredan više od 130 miliona izgleda ovako

by | May 20, 2024
Moćan penthaus u srcu Njujorka vredan više od 130 miliona izgleda ovako

Investitori su sigurno upoznati sa izrekom da “slonovi ne galopiraju”, a isto se može reći i za ultra luksuzne nekretnine u poslednje vreme – kako u pogledu stvaranja vrednosti, tako i sposobnosti da se brzo prodaju.

Penthaus poput dvorca

Tokom proteklih pet godina, ovo je bila ponavljajuća tema sa rezidencijama poput Penthausa Pinnacle koji se nalazi u čuvenoj Woolworth zgradi u Njujorku (takođe pogledati: The One, najskuplja kuća u Americi). Prvobitno oglašen za 110 miliona američkih dolara (141 milion australijskih dolara) 2017. godine, raskošan penthaus sada ima znatno nižu cenu od 79 miliona američkih dolara (130 miliona australijskih dolara). Ali, Bože… kako samo nosi taj luksuz.

Nazvan “poslednjim velikim nepreuzetim prostorom u Njujorku”, kao deo nekada najviše zgrade na svetu izgrađene 1913. godine, Penthaus Pinnacle se nalazi na visini od 727 stopa iznad zemlje. Nudeći velikodušnih 9.680 kvadratnih stopa preko pet spratova, kao i dodatnih 408 kvadratnih stopa opservatorijuma, teško da će se iko žaliti na nedostatak prostora za aktivnosti. Prema Forbes-u, drugi ključni detalji uključuju ukupno 125 prozora, plafone visoke 24 stope i privatni lift unutar rezidencije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erik Van Conover (@erikconover)

Kako ovaj penthaus može da igleda: Renderi koji prikazuju njegov potencijalan enterijer

S obzirom na to da se prostor trenutno nudi kao nenameštena prazna platna, dodatni detalji o tome šta možete očekivati osim ključnih pogodnosti zgrade Woolworth i tog pogleda vrednog devet cifara još uvek nisu potvrđeni. Ali, kako bi podstakli maštu, developer Alchemy Properties je naručio rane rendere i dizajne tlocrta od nagrađivanih arhitektonskih talenata, Thierry W. Despont-a i Davida Hotson-a.

“Penthaus Pinnacle u Woolworth Tower rezidencijama je opisan od strane nekih kao ‘dvorac na nebu’, a od drugih kao ‘najviša vila na Menhetnu’,” kažu Stan Ponte i Joshua Judge iz Sotheby’s International Realty.

“Bez obzira na to kako potencijalni kupac vidi ovaj prostor, on je na kraju dom, a rendere i predloženi dizajn nagrađivanog arhitekte Davida Hotson-a omogućavaju potencijalnim kupcima da shvate kako bi mogli da žive u ovom penthausu svih penthausa.”

“Posebno, briljantna upotreba vertikalnih linija vidika, tlocrti koji maksimiziraju svetlost i vazduh, zadivljujuća plutajuća stepeništa i unutrašnji liftovi Davida Hotson-a su doslovno podigli prostor od značajnog penthausa do umetničkog dela.”

kasto80/gettyimages

Tags: