10 elegantnih dnevnih soba koje će vas ostaviti bez daha

by | May 20, 2024
10 elegantnih dnevnih soba koje će vas ostaviti bez daha

Dnevna soba je srce svakog doma, prostor u kojem provodimo najviše vremena, primamo goste i opuštamo se nakon dugog dana.

Moderne, rustične, tople: 10 elegantnih dnevnih soba

Zbog toga je važno da bude uređen sa stilom i elegancijom. Ali šta je to što čini jednu dnevnu sobu elegantnom? Nije u pitanju luksuz ili praćenje trendova, već stvaranje ambijenta koji zrači mirom, harmonijom i dobrim ukusom. Elegancija se može postići jednostavnim nameštajem sa posebnim dizajnom, pažljivo odabranom paletom boja koja se međusobno dopunjuje, kao i adekvatnim osvetljenjem koje ističe celokupnu atmosferu. Svaki detalj je važan.

Bez obzira na to da li preferirate rustični šarm, modernu estetiku, toplinu klasičnih elemenata ili svežinu prirodnih materijala, elegancija se može pronaći u svakom stilu. U nastavku vam predstavljamo deset različitih dnevnih soba koje će vas inspirisati da svom prostoru dodate jedinstveni dodir elegancije. Pogledajte kako su ovi prostori, svaki na svoj način, postigli savršenu ravnotežu između stila i funkcionalnosti, stvarajući tako prijatne i sofisticirane ambijente koji pozivaju na uživanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Klasično obnovljen dnevni boravak

Dnevna soba u neutralnim tonovima sa kaminom i drvenim stolom. Police za knjige, sofe i pufovi dizajnirao je Sube Interiorismo. Stočić, Asitrade. Slike, Inés San Feliu. Korpe, Kave Home. Podna lampa, Santa & Cole. Tepih, Cotlin.

Ova dnevna soba odiše elegancijom zahvaljujući harmoniji boja i osvetljenju koje ulazi kroz prozore. Svaki element je pažljivo odabran kako bi upotpunio i istakao mirnu lepotu ovog prostora, stvarajući tako prijatnu i sofisticiranu atmosferu koja poziva na opuštanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Rustični stil dnevnih soba može biti elegantan

Dnevna soba u sivim i plavim tonovima. Sofa, Atemporal. Fotelja i pufovi, Margarita Ventura. Stočić, Taller de las Indias. Slika, Sacum. Zidni lampa, Carpyen. Lanene zavese, Filocolore. Tepih, KP.

Članak se nastavlja posle reklama

Ova soba predstavlja savršen balans između rustične atmosfere zidova od kamena i plafona sa gredama i serenog, rafiniranog osećaja koji donose sivi i plavi tonovi u dekoraciji.

Svež i prirodan izgled

Dnevna soba sa belim sofama i pletenim foteljama. Sofa, Blasco. Chaise longue, Ormo’s. Fotelje i stočići po meri, La Fábrica de Hielo. Crni stočić, Añil. Lanene zavese, Armura.

Članak se nastavlja posle reklama

Bela boja i pleteni nameštaj daju ovoj dnevnoj sobi svežinu, svetlost i prostranost. Kombinacija jednostavnosti i pažljivo odabranih detalja, poput jastuka sa suptilnim uzorcima i neutralnog tepiha, stvara diskretnu eleganciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Klasičan i elegantan dnevni boravak

Klasična dnevna soba sa kaminom i ogledalom na polici. Stočić, Natura Casa. Pufovi, Margarita Ventura. Ogledalo, Maisons du Monde.

Ravnoteža i simetrija ključni su za eleganciju ove klasične dnevne sobe: dva naspramna kauča, par pufova, simetrične police koje flankiraju kamin. Ova postavka stvara vizuelnu harmoniju i osećaj reda koji poziva na mir i uživanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekorisano apstraktnom umetnošću

Dnevna soba sa zidom dekorisanim apstraktnim umetničkim delima. Sofe, IKEA. Jastuci, La Maison. Tepih, Zara Home. Slike, Lu Ink. Pomoćni sto, Carina Casanovas.

Zid iza sofe je ukrašen slikama koje prate istu kolorističku šemu kao i ostatak dekoracije, baziranu na belim, zemljanim tonovima i crnim akcentima. Elegantne boje koje se uklapaju u svaku dekorativnu postavku.

Članak se nastavlja posle reklama

Minimalistička energija

Bela dnevna soba sa ugrađenom sofom, drvenim nameštajem i pletenim tepihom. Sofa po meri, Sunbrella. Fotelja, La Forma. Stočić i tepih, Aquitania Mobles. Viseća lampa, Ay Illuminate. Zastore i zavese, Yutes.

Jednostavnost dizajna i toplina prirodnih materijala stvaraju prijatan i miran prostor. Idealan za kuću na plaži, ovaj stil reflektuje suštinu obalnog stila bez ugrožavanja elegancije.

Članak se nastavlja posle reklama

Jednostavan ali i sa mnogo šarenila

Dnevna soba sa nameštajem različitih završnih obrada i zidom dekorisanim posterima. Sofa Kivik; stočić Lunnarp; fotelja Ekenäset; zavese Dytag; posteri Bild; lampa Snöbyar i tepih Bronden. Sve, IKEA.

Elegancija ne mora dolaziti iz skupog ili dizajnerskog nameštaja. Sa jednostavnim i povoljnim komadima, može se postići jednako elegantna i udobna atmosfera. Dodajte antikvitet ili lične detalje kako biste još više personalizovali prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Moderan i elegantan dnevni boravak

Dnevna soba sa ugaonom sofom zaobljenih oblika. Sofa i zavese, Muebles A. Benítez. Jastuci, Alhambra i Pepe Peñalver. Stočići, Wabi Home. Zelena podna lampa, Mandrágora. Tepih, Grupo Marbe.

Svaki detalj u ovoj sobi odiše modernom elegancijom. Zaobljena sofa poziva na opuštanje, beli mermer i zlatni akcenti dodaju suptilni luksuz, dok sivi tonovi stvaraju osećaj smirenosti, a zeleni detalji unose svežinu.

Toplo i savremeno

Moderna dnevna soba sa drvenim nameštajem i televizorom na zidu sa kaminom. Fotelje, &Tradition. Podna lampa, Santa & Cole. Cveće, Goya Floristas. Plafonske lajsne, Orac Decor. Tapete, Élitis. Tepih, KP. Zavese, Toral Decoración.

Kombinacija topline drveta i čistih linija nordijskog stila rezultira prostorom koji emituje sofisticiranost i modernost. Ovo je nepogrešiva kombinacija za stvaranje elegantnih i bezvremenskih dnevnih soba.

Dnevni boravak pun života

Dnevna soba sa ugaonom sofom i drvenim stočićem. Sofa, Pilma. Stočić, Coton et Bois. Podna lampa, Santa & Cole. Puf i slike, Sacum. Laneni zastori, Vislumbra. Tepih, Papiol. Plafonski ventilator, Modern Fan.

Biljke i cveće su odlični za dodavanje elegancije svakoj dnevnoj sobi, bez obzira na stil. Njihovo prisustvo donosi svežinu, vitalnost i boju, čineći prostor prirodno lepšim i življim.

 


Borjana Božić

Plan A Office/gettyimages