Feng Shui najbolje sobne biljke koje će poboljšati vaš život

by | February 10, 2024
Feng Shui najbolje sobne biljke

Biljke ne samo da ulepšavaju naše enterijere, neke od njih mogu, prema Feng Shui-u, privući pozitivnu energiju. Evo najboljih biljaka za usvajanje za potpuno zen enterijer.

 

Feng Shui najbolje sobne biljke

Prema Feng Shui-u, zelene biljke imaju veliki uticaj na harmoniju i blagostanje u našim enterijerima. Svaka biljka ima vrlo specifične vrline koje deluju na različita energetska polja. Ali koje Feng Shui biljke dobrodošle u vašem domu? Imajte na umu da morate biti vrlo pažljivi sa svojim biljkama jer ništa nije gore u pogledu negativnosti od mrtve biljke. Evo 5 zelenih (i lako rastućih) predloga za miran i harmoničan enterijer.

Orhideja

Delikatna orhideja simbolizuje, prema Feng Shui-u, plodnost, obilje, savršenstvo i čak čistoću. Takođe, osim što će vas oduševiti lepotom svog cvetanja, unosiće pozitivnu energiju u vaš dom. Kaže se da donosi sreću i prosperitet domu u kojem je dobrodošla. Orhideja je takođe prepoznata po svojim depolirajućim vrlinama.

Možda mislite da briga o orhidejama nije jednostavna. Orhideja je ipak otporna biljka. Pazite da je postavite u svetlu, dobro provetrenu sobu (ali bez promaja i direktnog sunčevog svetla). Može biti zanimljivo (ali nije obavezno) odabrati providnu saksiju kako biste mogli da pratite stanje njenih korena i nivo vlažnosti. Orhideje ne podnose stajaću vodu (ne ostavljajte vodu u tanjiru nakon zalivanja!), Ali dobra ambijentalna vlažnost je važna. Najbolji način zalivanja za orhideju je potapanje. To radite otprilike svakih 10 dana.

Monstera tera loše snove

Još jedna Feng Shui biljka koju možete pozvati u svoj dom: monstera deliciosa (takođe poznata kao lažna filodendron). Ova biljka sa ogromnim okruglim i grafičkim listovima privlači sreću. Otera loše snove i loše energije jer ima sposobnost da pročisti vazduh.
Nažalost, to je snažna i lako održavana biljka. Dajte joj svetlo mesto (ali bez direktnog sunčevog svetla i daleko od promaja) i umereno je zalijte, ne ostavljajući stajaću vodu u tanjiru. Redovno rotirajte svoju monsteru kako bi se mogla harmonično razvijati.

Drvo novca privlači bogastvo

Drvo jade (ili Crassula Ovata po nadimku) je, prema Feng Shui-u, biljka bogatstva i prosperiteta. Duguje ovoj sposobnosti svojim malim zaobljenim listovima koji, osim što privlače pozitivne energije, podsećaju na oblik novčića. Pilea i njegovi okrugli i debeli listovi imali bi iste vrline. Instalirajte ga kod kuće, ali i na svom radnom mestu. Imajte na umu da drvo jade takođe ima svojstva depoliranja.

Dobra vest je da je ova sočna biljka veoma laka za život: postavite svoje drvo jade u svetlu sobu i u dobro drenirano zemljište. Zalijte umereno, čekajući da se zemlja osuši između dva zalivanja i ne ostavljajući vodu u tanjiru. Ako želite da proširite bogatstvo i prosperitet oko sebe, ništa jednostavnije: list drva jade zasađen u laganoj podlozi dovoljan je za razmnožavanje!

Feng Shui najbolje sobne biljke koje donose sreću

U Feng Shui-u, srećni bambus (takođe poznat kao Srećni Bambus) simbol je spokoja, sreće, zdravlja, uspeha i prosperiteta. On privlači pozitivne energije u dom u kojem se nalazi. Broj bambusovih stabljika nije beznačajan, čini se da određuje vrstu energije koju želite privući u svoj dom: 2 stabljike za ljubav, 3 stabljike za sreću, 5 ili 7 stabljika za zdravlje, 6 ili 8 stabljika za prosperitet, itd.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da odaberete idealne Feng Shui biljke za vaš enterijer i stvorite harmoničan i pozitivan prostor u svom domu.


Borjana Božić

L Feddes/gettyimages