Zelena dnevna soba: 5 ideja za usvajanje ovog bezvremenskog trenda

by | February 12, 2024
Zelena dnevna soba: 5 ideja za usvajanje ovog bezvremenskog trenda

Kombinacija vremenske bezvremenosti i stila, zelena koristi svoje prirodne nijanse da unese dozu sofisticiranosti. To dokazujemo našim najlepšim inspiracijama za zelene dnevne sobe. Sa njom, volumeni su smeli, a stil je neosporan.

Zelena dnevna soba: Kako dobiti trendi prostor?

Kao živopisan simbol raskošne prirode, zelena prikazuje svoje mnogobrojne tonove u dnevnim sobama koje teže sofisticiranoj svežini. Dnevna soba u boji  masline ili svetlozelena – ova nijansa, umirujuća koliko i karizmatična, ima dar da ponudi raznoliku paletu, spremnu da zadovolji sve želje.

Kako kombinovati zelenu u dnevnoj sobi?

Izuzetno biljna nijansa, zelena i dalje ispisuje naše potrebe za zelenom snagom, odvajanjem i ušuškanosti. Ona je dekorativno proširenje naše brige za bolji život. U praksi, ona se očitava kroz detalje povezane s prirodom: tropske tapete, drveni sto, zelena sofa i tepih u boji badema na čelu.

Članak se nastavlja posle reklama

Dok britanski seoski stil dobija na popularnosti, zelena se može videti na velikoj plišanoj sofi ili u hrabrijoj nijansi na zidovima. U tom slučaju, zelena je namenjena da bude eksplozivna i originalna kako bi stvorila atmosferu s duhom starog vremena gde volimo da se opuštamo. Stoga je mešamo sa toplom i živopisnom bojom (žuta, bordo, plava, roze), pružajući priliku da unesemo dozu živahnosti.

Kako primeniti zelenu na zidove u dnevnoj sobi?

Kada je reč o zamisli modernijeg univerzuma, odabir zelene boje za bojenje zidova ostaje prava alternativa. U savremenoj zelenoj dnevnoj sobi, ova nijansa energizuje celu prostoriju ubacujući eleganciju i sofisticiranost, sve uz dozu dobro odmerene originalnosti. U ovom slučaju, biramo zelenu biblioteku u beloj dnevnoj sobi. Ideja? Dizajnirati kontrastnu i očaravajuću kombinaciju koja će obogatiti prostor, ne bez uspeha.

Članak se nastavlja posle reklama

Za zelenu dnevnu sobu u 2024. godini, razmišljaćemo o jednostavnom zelenom zidu kako bismo energizovali prostor. Takođe je možemo koristiti u malim dodirima, kako bismo suptilno obojili lajsne i podnožja.

Članak se nastavlja posle reklama

Zelena dnevna soba: Potražite inspiraciju u sledećim primerima

Tople nijanse i drveni detalji prave savršenu ambijentalnu sliku.

Članak se nastavlja posle reklama

Budite hrabri i izaberite udoban zeleni kauč koji će savršeno podići neutralnu prostoriju.

Članak se nastavlja posle reklama

Zelena nijansa na hladnoj strani spektra se savršeno slaže sa crnim i sivim detaljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Koliko je zapravo detalja u ovoj boji! Napravite već danas novu dekoraciju na vašoj komodi!

Dodajte trodimenzionalni efekat sa biljkama postavljenim na zidnim policama.

Članak se nastavlja posle reklama

Borjana Božić

Artjafara/gettyimages