Saveti za brzo sušenje veša u malom kupatilu

by | December 8, 2023
Saveti za brzo sušenje veša u malom kupatilu

Posebno tokom niskih temperatura, veš ostaje vlažan i po 2-3 dana. U nastavku otkrivamo savete za brzo sušenje veša, čak i ako imate malo kupatilo.

Saveti za brzo sušenje veša u malom kupatilu

Pre svega, ukoliko nemate u planu kupovinu nove sušilice, ovi saveti pomoći će da vašu sušilicu iskoristite tako da brže suši veš.

  • Da biste brzo osušili svoju odeću, stavite odvlaživač vazduha u prostoriju i zatvorite vrata – ovo će apsorbovati vlagu iz odeće i ona će se brže osušiti.
  • Uvek položite odeću što je moguće ravnije jer će se na taj način brže osušiti.
  • Postavite veće predmete na vrh, a manje na dno kako se toplota povećava. Ukoliko imate horizontalnu sušilicu, spolja okačite odevne komade debljeg materijala, a u unutrašnjost tanji veš.
  • Koristite ciklus centrifuge tokom pranja veša da biste smanjili vlagu u odeći pre nego što je okačite da se suši.
  • Ako živite u malom stanu, uvek otvorite prozor da bi vlaga izašla i sprečili nakupljanje buđi.

Koristite vertikalan prostor

Upotrebite vertikalne sušilice koje možete izvući po potrebi, a nakon toga uredno skloniti. Ovakvo sušenje veša efikasno koristi vertikalan prostor što ga čini savršenim za malo kupatilo.

Članak se nastavlja posle reklama

Mogu se montirati na zidove, tuš-kabinu ili se odlučite za samostojeći model. Ono što im je zajedničko je da ne zauzimaju mnogo dragocenog prostora.

Ove kompaktne sušilice brže sušenje veša mogu se proširiti prilikom sušenja odeće kako bi se osiguralo da sve što visi na njoj može da primi adekvatan protok vazduha. Dolaze u različitim modelima, omogućavajući vam da ih prilagodite veličini i obliku vašeg prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Sušenje na vratima

Možete koristiti i sušilice koja se nakače na vrata kupatila ili ormarića, pružajući dovoljno prostora za svaki komad odeće, a istovremeno je držeći podalje. Oni koriste kuke tako da ne morate da bušite rupe u zidu, za razliku od mnogih drugih rešenja.

Mreža za sušenje

Za osetljive odevne komade poput donjeg veša ili vunene odeće, razmislite o korišćenju sklopivih mreža za sušenje ili mrežastih regala. Oni se mogu raširiti kada je potrebno i lako sklopiti kada se ne koriste, štedeći prostor u malom kupatilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Jedno od najboljih rešenja je da ih postavite na kuke ili na zadnju stranu vrata kako biste iskoristili vertikalan prostor.

Sklopive police za sušenje

Investirajte u sklopive police za sušenje ili u zidne police za sušenje koje se lako mogu sklopiti kada se ne koriste. Ova rešenja koja štede prostor su raznovrsna i imaju prostora za veliki broj odevnih komada, a ne zauzimaju mnogo prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Šipke za brzo sušenje veša

Montirajte zatezne šipke ili šipke za vešanje odeće u bilo koji raspoloživi prostor, kao što su mali uglovi ili zidne niše u vašem kupatilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Takve šipke su idealne za kačenje odeće na vešalice ili korišćenje kopči za njihovo pričvršćivanje na mestu, omogućavajući cirkulaciju vazduha i sušenje veša bez zatrpavanja prostora.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus