3 brza koraka za uvek čista vrata tuš kabine

by | December 26, 2023
3 koraka za uvek čista vrata tuša

Bez ribanja i umornih ruku. Tvrdokorne naslage kamenca zaista umeju biti uporne. Pogledajte kako da imate čista vrata tuš kabine.

3 brza koraka za uvek čista vrata tuš kabine

Oduzeće vam ukupno tri minute ali ovi koraci će obezbediti čista vrata tuš kabine svakog dana, a ne samo nakon generalnog čišćenja. U nastavku su provereni saveti za održavanje blistavo čistog tuša u kupatilu.

Isperite zidove tuša

Sapunica je jedan od najgorih prijatelja čistog kupatila. Ne samo da čini tuš klizavim, već i ostavlja mrlje na vratima, zidovima i tuš zavesama. Osim toga, doprinosi da fugne na pločicama brže postanu buđave. Priznaćete, nije baš najbolje okruženje iz kog bi trebalo da izađemo čisti.

Istina, postoje jednostavni trikovi kojim je moguće dubinski očistiti pločice ali često zahteva mnogo ribanja i ponavljanje procesa. Umesto toga, ispiranje zidova i unutrašnjih vrata/stakla nakon tuširanja će vam olakšati život. Uklonite odmah i zalutale dlake kako bi detaljno čišćenje bilo brže i manje neuredno.

Ukoliko ste superpedantni, možete sredstvo za čišćenje tuša sipati u fensi bočicu ili prskalicu i nakon svakog tuširanja (ili svakog drugog-trećeg) prebrisati površine.

Obrišite staklo za čista vrata tuš kabine

Uklanjanje kamenca sa stakla ili vrata tuša je još jedan od onih naizgled nemogućih zadataka čišćenja koji traju zauvek i ostavljaju vas sa bolnom rukom.

Navika koja će vam olakšati je da uvek korisite krpu od mikrofibera ili lopaticu za čišćenje stakla nakon tuširanja kako biste ukloniti višak vode. Ovo jeste najduži korak (svega minut-dva) ali nije potrebno nikakvo ribanje.

Otvorite prozor

Vlažnost u kupatilu se podrazumeva, ali je takođe glavni uzrok rasta buđi u tuševima i oko njih. Super je ako u kupatilu imate aspirator ali ukoliko ne, trudite se da uklonite što više viška vlage iz prostora nakon tuširanja.

Najbolje je jednostavno – otvorite prozor. Ovo ne samo da pomaže da se vaš tuš osuši i spreči rast buđi, već pomaže i da se moji peškiri i prostirke osuše, čineći da duže mirišu sveže. Zapravo, ovo je jedan od trikova za uvek mirisno kupatilo koje ne košta ništa.


Miljana Momirović

djedzura/GettyImagesPlus