Ovo će najbolje očistiti kamenac na tuš kabini

by | January 1, 2024
Ovo će najbolje očistiti kamenac na tuš kabini

U zavisnosti od vode u vašem gradu, naslage kamenca se mogu brže nakupljati. Srećom, pronašli smo sredstvo koje lako uklanja kamenac na tuš kabini.

Ovo će najbolje očistiti kamenac na tuš kabini

Kamenac na vratima tuš kabine može ostaviti naslage na staklu, a njegov neprivlačan izgled može učiniti da kupatilo izgleda neuredno i zastarelo. Ipak, moguće je očistiti kamenac na tuš kabini ali je potrebno primeniti posebno sredstvo ukoliko su u pitanju tvrdokorne naslage. Ponekad će biti potrebno i ponoviti proces, u zavisnosti od zaprljanosti.

Pena za brijanje

Čini se suludo ali zapravo dobro funkcioniše. Sastojci pene za brijanje mogu pomoći da omekšaju i uklone naslage kamenca. Jednostavno nanesite sloj pene za brijanje na staklenu površinu i ostavite nekoliko minuta da odstoji. Obrišite vlažnom krpom, a mrlje bi trebalo da se skinu sa njom.

Soda-bikarbona za kamenac na tuš kabini

Kada su u pitanju tvrdokorne naslage, najčešće se koristi soda-bikarbona za kamenac na tuš kabini. Blaga abrazivna priroda sode-bikarbone olakšava proces čišćenja.

Napravite pastu mešanjem sode-bikarbone sa malom količinom vode. Nanesite pastu na mrlje i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što je nežno obrišite mekim, neabrazivnim sunđerom ili krpom. Zatim temeljno isperite.

Sirće i voda

Sirće je kiselina koja pomaže u razgradnji naslaga kamenca. Pomešajte jednake delove alkoholnog sirćeta i vode u raspršivaču. Raspršite rastvor na zaprljane površine i ostavite nekoliko minuta. Ovo omogućava sirćetu da prodre i omekša kamenac.

Kada nanosite rastvor sirćeta i vode, počnite od vrha stakla i idite nadole da biste sprečili pojavu pruga i obezbedili ravnomernu pokrivenost. Što je mrlja čvršća, preporučuje se da duže ostavite rastvor da deluje. Obično bi trebalo da ostavite oko 30 minuta da deluje za maksimalan efekat. Nakon što deluje, nežno istrljajte vrata mekom krpom ili sunđerom.

Zapamtite, redovno održavanje vrata tuš kabine čistim je bolje od detaljnog čišćenja. Jednostavno brisanje površine rastvorom sirćeta jednom nedeljno može u potpunosti sprečiti naslage kamenca.

 

Miljana Momirović

Ilja Enger-Tsizikov/GettyImagesPlus