Najnoviji trendovi u uređenju kupatila za 2024. godinu

by | December 18, 2023
Najnoviji trendovi u uređenju kupatila za 2024. godinu

Zakoračite u budućnost s najnovijim trendovima u uređenju kupatila za 2024. godinu! Od modernih i minimalističkih dizajnova do cutting-edge pametnih tehnologija, trendovi ove godine promeniće vaš prostor za kupanje u stilski i funkcionalni raj.

Najnoviji trendovi u uređenju kupatila

Ako razmišljate o renoviranju kupatila u 2024. godini, ovaj vodič ima sve najnovije trendove. Tu su ideje koje uključuju pristupačne opcije za male promene, kao i drastične promene za ozbiljne renovacije. Zaronite u uzbudljivi svet savremenih estetika kupatila, pružajući vam uvide, inspiraciju i pogled na kupatila budućnosti.

Tamne boje zidova u kupatilima

Trendovi u dizajnu enterijera za 2024. godinu predviđaju tamnije boje zidova u dnevnim boravcima i širom doma. Tamne boje zidova postaće popularnije i u prostorima kupatila. Kupatila su savršena za eksperimentisanje s bojama jer su mali i zatvoreni prostori gde možete napraviti veliki utisak.

Članak se nastavlja posle reklama

Nastavićete da viđate tamnozelene boje u kupatilima, ali obratite pažnju i na tamnocrvene i boje bordo koje će biti popularne u 2024. godini.

Smele i tamne tapete

Napraviti veliku izjavu u kupatilu lako je pomoću tapeta. Ako postoji dobra ventilacija u kupatilu, bilo putem kvalitetnog ventilatora ili prozora, možete dodati tapete. Lično sam koristila tapete koje se lepe i nikada nisam imala problem da padnu s zida.

Članak se nastavlja posle reklama

Akcenti pomoću osvetljenja

U poređenju s plafonskim svetlima, svećnjaci pružaju mekšu i suptilniju atmosferu u kupatilu. Dok se plafonska svetla obično nalaze u kućama izgrađenim od strane izvođača radova, razmotrite mogućnost angažovanja električara da dodate svećnjake s obe strane ogledala iznad lavaboa. Liveni svećnjaci od mesinga i dalje će biti veliki trend u dizajnu kupatila za 2024. godinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Zellige pločice za organski stil

Zellige pločice su popularan trend u dizajnu enterijera. Već su postale popularne u kuhinjama i backsplash-ima u vešerajima tokom 2024. godine. Takođe su postale novi trend i u kupatilima. Ove pločice mogu se koristiti u tušu ili na zidu kao dekorativni element. Imaju prelep organski oblik i obično dolaze u bež ili krem boji, pa se mogu uklopiti sa različitim šemama boja u kupatilu.

Članak se nastavlja posle reklama

Najnoviji trendovi: Okačite zavesu za tuš visoko

Jednostavan način da osvežite svoje kupatilo bez bilo kakvih radova ili renoviranja je da okačite zavesu za tuš visoko. Često se dešava da se zavesa za tuš okači prenisko. Odaberite dužu zavesu za tuš i okačite je visoko i široko kao što biste to učinili za prozor. To će privući pogled prema gore i učiniti da plafon izgleda više. I dok postavljate zavesu za tuš, razmislite i o zamjeni za mesing, tuš šipku i kukice.

Članak se nastavlja posle reklama

Personalizujte podove sa penny pločicama

Pločice su nezaobilazne u kupatilu. Razmišljajući o novim stilovima pločica za pod, penny pločice postaju veoma popularne. Penny pločice su zabavan način da dodate više prelazni ili klasični ambijent u kupatilo. Veoma su zabavne jer možete personalizovati uzorak kako biste ga prilagodili svojim željama. Najčešće ćete videti bele penny pločice sa crnim cvetom ili dijamantskim motivom i crnim obrubom.

 


Borjana Božić

Deekens/gettyimages