Vizuelno povećajte malo kupatilo uz ove savete

by | December 17, 2023
Vizuelno povećajte malo kupatilo uz ove savete

Mala kupatila, sa svojom uskom i skučenom atmosferom, često bez prozora, predstavljaju pravi izazov.

Vizuelno povećajte malo kupatilo – ključne ideje

Koristite svetle boje

Svetli tonovi mogu reflektovati svetlost i vizuelno povećati prostor malog kupatila. Osim estetike, birajte materijale otporne na vodu i vlagu. Pored svetlih pločica na zidovima i podu, lateks boja je takođe pogodna, dostupna u raznim bojama.

Osigurajte dovoljno svetla

Postarajte se da imate dobro osvetljenje koje će osvetliti prostor i stvoriti iluziju većeg prostora, posebno ako vaše kupatilo nema prozor. Zidne ili plafonske lampe zauzimaju malo prostora i često se mogu postaviti u, na ili ispod nameštaja.

Vizuelno povećajte malo kupatilo: Koristite veliko ogledalo

Veliko ogledalo može optički povećati prostor malog kupatila. Pazite da ogledalo ima tanak okvir kako biste uštedeli prostor montažom na zid. Ako imate vrlo malo kupatilo sa tuš-kabinom, možete koristiti ogledalne pločice direktno na zadnjem zidu ili zidu tuš-kabine.

Uklonite nered

Manje je više! Sredite svoje malo kupatilo i izbacite sve nepotrebne stvari. Šampon, toaletni papir, itd. često se kupuju unapred, ali nije ih nužno čuvati u kupatilu. Mogu se čuvati u ostavi ili ormanu.

Štednja prostora: Kako postići to u malom kupatilu

Ormarić ispod umivaonika – klasičan izbor za opremanje kupatila

Ormar ispod umivaonika je neizostavan, pogotovo u malim kupatilima. S obzirom na popularnost, sada je dostupan u svim bojama, materijalima i veličinama, ne samo da pruža prostor za najvažnije stvari, već i skriva ružne vodovodne cevi.

Dva u jednom: Ogledalo-ormarić

Kada je reč o idejama za mala kupatila, ogledalo-ormarić je jednako popularan kao i baza. Obično se montira iznad umivaonika i ne samo da pruža prostor za četkice i kozmetiku, već i za stvari koje treba držati van domašaja dece. Možete ubiti dve muve jednim udarcem: više prostora za skladištenje i zidno ogledalo.

Iskoristite zidni prostor sa policama ili kukama

Ako imate kupatilo od četiri kvadratna metra, stvarno imate malo podne površine i trebalo bi posebno obratiti pažnju na optimalno korišćenje zidnog prostora postavljanjem polica ili kuka. To znači da se peškiri, kozmetički proizvodi i drugi pribor mogu skladištiti ili okačiti kako bi se uštedelo mesto. Vrata ili zid tuš-kabine takođe nude dodatni prostor za skladištenje. Kuke sa vakuumskim držačima su posebno pogodne za one koji ne žele bušiti ili lepiti.

Pronađite neiskorišćeni prostor

Mesto koje često prolazi neprimećeno, ali čak i malo kupatilo nudi: iznad vrata! Ovde se može postaviti polica za stvari koje ne koristite svakodnevno. Međutim, kako biste sprečili da ove stvari postanu dosadni sakupljači prašine, mogu se čuvati u plastičnim kutijama.


Borjana Božić

ake1150sb/gettyimages