Ovakva dekoracija za mali stan pleni estetikom

by | December 18, 2023
Ovakva dekoracija za mali stan pleni estetikom

Dekoracija za mali stan je uvek balans između dimenzija i estetike. Otkrivamo kako da ne žrtvujete ni stil ni prostor zarad privlačnog stana.

Ovakva dekoracija za mali stan pleni estetikom

Čak i ako živite u malom stanu, i dalje možete prostor ispuniti karakterom i dati mu lični pečat. Ipak, biće neophodno voditi računa o 5 ključnih saveta kako vaša dekoracija za mali stan ne bi učinila enterijer prenatrpanim.

Nameštaj

Kada je reč o uređenju malog stana, najvažnija odluka je vrsta nameštaja koju birate. Boju zidova uvek možete promeniti ali nameštaj bi trebalo da vam traje duže. Zbog toga se odlučite za komade koji vam se zaista dopadaju i odražavaju vaš stil, a ne samo privremeni trend.

Osim toga, tip nameštaja koji je podignut od poda čini da prostorija izgleda još prostranije. U suprotnom, kabast i glomazan nameštaj bi mogao vizuelno, a i funkcionalno da optereti prostoriju.

Umetnička slika

Kao i u mnogim iznajmljenim stanovima, promena boje zidova verovatno ne dolazi u obzir ili jednostavno nije vredno ulaganja. Ako imate sreće da su zidovi vašeg stana neutralni, umetnička slika sa smelim bojama zaista može podići utisak o prostoru. Osim toga, kitnjasti ramovi su prava dekoracija sami po sebi, što je još jedan od razloga da razmislite o ovom vintidž komadu.

Uredan prostor

Kada živite u malom prostoru, rutina za uredan dom pruža veliku prednost. Prostora za skladištenje je uvek premalo ali ukoliko se trudite da stvari budu organizovane i na svom mestu, vaš stan će prodisati. Jednostavno se otarasite stvari koje su pokvarene, višak ili ih ne koristite i uverićete se da je sa čistim površinama osećaj u prostoru rasterećeniji.

Dekoracija za mali stan: Ogledala

Ne samo da je dekoracija ogledalima praktično, već je i odličan način da maksimalno iskoristite prirodno svetlo i učinite da prostor deluje vizuelno veće, što je savršeno za mali stan. Jednostavno postavite ogledalo naspram izvora svetlosti i/ili iznad komode, sofe, trpezarijskog stola i slično za prostoriju koja odiše šarmom.

Tekstura i printovi

Na kraju, dodavanje različitih tekstura sa printovima u vaš mali stan može utisak o prostoru dok, naravno, pomaže u stvaranju prijatnog osećaja. U ovom domu možete videti kako veliki tepih u dnevnoj sobi dodaje karakter bez preterane dekoracije. Alternativno, odabirom šarene i šarene posteljine ili drugog manjeg nameštaja, kao što su dekorativni jastuci, možete da razbijete neutralne elemente, a oni se lako mogu zameniti tokom vremena ako želite promenu.

 


Miljana Momirović

in4mal/GettyImagesPlus