Skandinavska kuhinja sa neprolaznom lepotom: 15 primera

by | March 4, 2024
Skandinavska kuhinja sa neprolaznom lepotom: 15 primera

Bela boja, drvo, meka i topla atmosfera, prirodan dekor koji nije napadan… Nije ni čudo što nas skandinavske kuhinje ne ostavljaju ravnodušnima!

Skandinavska kuhinja

Dokaz sa 15 inspirativnih modela koji će vas sigurno naterati da se zaljubite. Ne možemo ništa da uradimo povodom toga, skandinavski stil ne prestaje da nas zavodi, a dokaz njegove bezvremenosti nije potreban.

Koji materijali se koriste?

Budući da je jednostavnost neophodna u skandinavskom dekoru, materijali koji se koriste biće isti takvi. Suštinski element, drvo će neizbežno naći svoje mesto u skandinavskoj kuhinji, bilo da je svetlo drvo ili sirovo drvo za još autentičniji dodir.

Takođe se koristi u akcentima, u nišama za skladištenje ili na trpezarijskom stolu i stolicama ako je kuhinja otvorena prema dnevnoj sobi. Završetak koji volimo? Efekt žljebova za dekorativni dodir koji je i originalan i ultra šik.

Koje boje su najpopularnije?

U kombinaciji sa drvetom, bela je očigledno vodeća boja skandinavskog dekora , a to je slučaj i u kuhinji. Mat bela ili sjajno bela verzija, može se koristiti i na ormarima i osnovnim jedinicama, ili čak na radnoj površini i poklopcu sa možda mermernom završnom obradom . Takođe nam se sviđa kada teži kremasto beloj ili prljavo beloj za još topliju atmosferu.

Ali i druge ultra-meke nijanse takođe mogu ukrasti reflektor od bele: mislimo na boje bliske prirodi poput zelene, od svetle do tamne, nebesko plave, bledo sive ili čak puderasto ružičaste.

Kakav raspored je preporučljiv?

Čak i ako će konfiguracija vaše kuhinje zavisiti prvenstveno od raspoloživog prostora, mi ćemo favorizovati, kada je to moguće, otvorenu kuhinju za prijateljski dnevni boravak tipičan za enterijer naših nordijskih suseda.

Integrisaćemo elemente koji pozivaju na opuštanje i zajednički život, kao što su klupa sa mekim jastucima ili čak visoke stolice za okupljanje oko centralnog ostrva.

Da biste izabrali skandinavsku kuhinju svojih snova, na raspolaganju vam je nekoliko rešenja: odlučite se za model spreman za ugradnju od dizajnera kuhinja kao što su Schmidt ili Mobalpa, za skandinavsku kuhinju po meri ili čak počnite od postojeće i jednostavno promenite fasade uz pomoć brendova Superfront ili Plum Living.

Najlepša skandinavska kuhinja: Otkrivamo vam izuzetne primere

1/15

2/15

3/15

4/15

5/15

6/15

7/15

8/15

9/15

10/15

11/15

12/15

13/15

14/15

15/15

 

 


Borjana Božić

2Mmedia/gettyimages