Moderan nameštaj za 2024: Ove trendi komade ćete viđati svuda (PRVI DEO)

by | March 4, 2024
Moderan nameštaj za 2024: Ove trendi komade ćete viđati svuda (PRVI DEO)

Tražite upadljiv komad za neobičan enterijer? Evo nekoliko modernih komada nameštaja spremnih da naprave predstavu u svakoj prostoriji kuće.

Moderan nameštaj koji će dominirati ove godine: 5 primera

Za kupovinu novog ili antiknog, evo pregleda modernog nameštaja koji se značajno vraća u naše enterijere 2024.

Metalna lampa u stilu sedamdesetih

Ako keramika i dalje bude standard za postolje lampe, svedoci smo pojave čelika na stonim lampama. Šta bi moglo biti bolje od materijala koji reflektuje i raspršuje svetlost kako bi poboljšao ovaj ukrasni predmet? Glavni argument koji objašnjava pomamu koju je hrom izazvao u poslednje vreme. Dalje odražava povratak estetici sedamdesetih godina prošivene elegantnošću i određenom sposobnošću da se stvori zahtevni kontrast u srcu prijatnije atmosfere. Hromirana čelična lampa oživljava unutrašnjost.

Metalna nameštaj i police

Misli se da je rezervisana za prašnjavu garažu, njen dolazak u dnevnu sobu, ulaz ili spavaću sobu još jednom dokazuje da u dekoraciji ništa nije popravljeno. Čelične police se značajno pojavljuju u enterijerima kako bi zasijale svoj industrijski duh i modernost bez premca. Ovaj komad nameštaja je zasnovan na trendu oživljavanja metala i stoga hromiranog čelika. Imajući trezvenu estetiku, veoma je cenjen za poboljšanje dekorativnih predmeta postavljenih tamo. Lampe, vaze, skulpture i knjige, biramo ih u jarkim i smelim bojama kako bismo stvorili veoma moderan i bezvremenski kontrast.

Moderan nameštaj u vidu postolja za dekor

Nastavljajući trend New Antic koji se nedavno pojavio u našim enterijerima, pijedestal je koji debituje u našim dnevnim i spavaćim sobama. On ulazi komade u svoju veličanstvenu siluetu, impozantan, ali koji ume da ostane skroman. Iako je mermerno postolje najčešće, dolazi u verziji od drveta ili betona i istovremeno prihvata trend malih pločica. Postolje se uklapa u sve dekore, na kraju sofe ili kao pomoćni sto u dnevnoj sobi i kao noćni ormarić u spavaćoj sobi.

Niska komoda

Na pola puta između masivne police za knjige i zidne police, ova jedinica za skladištenje dovoljno velika da može da primi razne predmete, ali dovoljno mala da ne zauzme previše prostora u prostoriji je trend trenutka. Niska polica klizi pored sofe da bi vaša čitanja bila u blizini ili duž zida da biste prikazali svoje najlepše ukrasne predmete. Čak se oslobađa pozadine, omogućavajući da se poboljšaju linije njegovih polica, njegovi materijali i boja. Dok neke niske police za knjige ostaju klasične, druge više vole da prihvate estetiku konstrukcijske igre. U plavom drvetu za enterijer sa skandinavskim akcentima ili lakiranoj verziji za sobe koje traže neopisivi glamur, ne nedostaje modela i vrsta međusobnog spajanja.

Viseće lampe sa dugačkim kablom

Nestalo je fiksne rasvete koja sedi u centru sobe. Od sada se umnožava i decentralizuje da osvetli kutak za čitanje, dužinu trpezarijskog stola, predmete i knjige u biblioteci. Nisko vešanje stoga zauzima centralno mesto, savršeno za precizno igranje skauta. Dužina njegove žice je element kojim se zabavljamo da donesemo svetlost tamo gde želimo.

Borjana Božić

Nongnuch Pitakkorn/gettyimages