Najgore boje za kuhinjske elemente: Ovih 5 nikako ne koristiti

by | January 29, 2024
Najgore boje za kuhinjske elemente: Ovih 5 nikako ne koristiti

Danas je svakako prihvatljivo razmišljati izvan tradicionalnih belih kuhinja, ali trebali biste biti oprezni prilikom odabira boje.

Ovo su najgore boje za kuhinjske elemente

Iako vidimo sve više divnih, neočekivanih nijansi koje ulaze u kuhinju, dizajneri se i dalje slažu da neke boje bolje dolaze do izražaja u drugim prostorijama doma.

Pre nego što odlučite ofarbati kuhinjske elemente – što je obično skupa i dugoročna investicija – pročitajte šta stručnjaci imaju da kažu kako biste osigurali da će vaš izbor boje izdržati test vremena.

Članak se nastavlja posle reklama

Ispod su istaknute boje koje oni ne preporučuju za kuhinjske elemente i objašnjavaju zašto zadržavaju ove snažne stavove.

Tamne smeđe nijanse

Mogu učiniti da kuhinja deluje neprijateljski i neprivlačno, što verovatno nije ono što se zamislilo za centralni životni prostor i srce doma. Takođe predlaže se izbegavanje dosadnih, tamnih smeđih tonova koji često mogu delovati zastarelo i ustajalo ako se ne kombinuju sa pravim dopunskim bojama. Međutim, ako volite smeđu boju i ne možete da zamislite kuhinju bez nje, savetuje se da se odlučite za svetlije nijanse, poput toplog hrasta, bež, taupe ili badem smeđe, jer imaju opuštajući efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Sivi tonovi

Monotoni sivi niz elemenata i aparata u kuhinji mogu ostaviti bezbojan, neinspirativan osećaj u prostoru kuhinje, koji bi trebao biti jedan od srećnijih u domu. Hladne boje obično ispiru prostor i isisavaju toplotu i dušu.

Članak se nastavlja posle reklama

Trendi neutralne boje

Na sličnoj noti, dok se rastajete od sivih tonova, možda biste trebali izbegavati ono što se naziva “trendi neutralnim” bojama uopšte.

Članak se nastavlja posle reklama

Teško je preporučiti bilo koju boju kuhinjskih elemenata koja nije nijansa bele, posebno ako razmišljate o vrednosti prilikom prodaje. Izbor “it” boje za vašu kuhinju može na kraju zastareti vaš dom, budući da se trendovi mogu tako brzo menjati iz godine u godinu.

Jarke pink i ljubičaste su najgore boje za kuhinjske elemente

Određene nijanse, poput jarko pink i ljubičaste, jednostavno ne pripadaju kuhinjskim elementima. Bilo koja nijansa ljubičaste takođe bi trebala biti na listi ‘nikada ne biste trebali’ boja za kuhinjske elemente. Međutim, dok treba izbegavati jarko pink, podržavamo ideju bojenja elemenata u mekšem, svetlijem roze tonu koji više naginje neutralnom.

Članak se nastavlja posle reklama

Sunčano žuta

Iako je sunčano žuta boja lepa i vesela, možda nije najbolji izbor za vašu kuhinju s obzirom na to da ova prostorija može biti ograničena kvadratnim metrima. To može biti preopterećujuće i ima sposobnost da utiče na vašu percepciju prostora, što znači da vaša kuhinja može izgledati manje nego što zapravo jeste.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 


Borjana Božić

Suchada Tansirimas/gettyimages