Kako da postignete izgled engleske kuhinje?

by | January 26, 2024
Kako da postignete izgled engleske kuhinje

U srcu engleske kuhinje je njena boja i stil kuhinjskih elemenata. Sinonim je za vrhunski i otmeni dizajn. Pogledajte vi tu bezvremensku privlačnost.

Kako da postignete izgled engleske kuhinje?

Čista i uredna, ali sa toplim srcem, kuhinja u engleskom stilu omogućava lak pristup kuvanju. Uređena kako treba, ne stari i pruža dugovečnost bez potrebe za kompromisom u pogledu stila.

Paleta boja engleske kuhinje

Tipična engleska kuhinje ima paletu boja koja je u čvrstoj vezi sa prirodom: nebeskoplava, bež, kamenosiva, svetlozelena, tamnobraon i slično. Prigušeni tonovi inspirisani eksterijerom pomažu da se dočara taj udoban osećaj engleske kuhinje. Na kraju, ove boje se lako prelivaju uz vintidž komade i rustični šarm.

Kuhinjske vitrine

Što se tiče kuhinjskih elemenata, ne radi se smao o visećim ili podnim ormarićima, već o tome da koristite pristup po meri kako bi vaša kuhinja izgledala kao da je ispunjena nameštajem. Ovo može biti u obliku prelepe vitrine koja je ofarbana u iste boje tako da se uklapa u prostor, ali deluje jedinstveno i kao stvoreno za vaš dom.

Umesto da se fokusira na to koliko elemenata možete da stavite u prostor, engleska kuhinja je potpuno okrenuta ka otvorenom prostoru sa samostojećim vitrinama koji se često koriste kao komadi za izlaganje.

Ostava

Pre nego što su frižideri postali uobičajeni u tradicionalnim engleskim kuhinjama, ostave su pružali prostor za održavanje kvarljivih namirnica hladnim. Prvobitno je to bila cela prostorija od kamena, ukrašena drvenim policama, i naravno: dobro provetrena.

Danas je ostava u okviru engleske kuhinje ostala veoma tradicionalna i neophodna kada je reč o ovom stilu uređenja kuhinje. Bilo da se radi o zasebnoj prostorili ili vitrini sa namirnicama, ostave su tako praktične i jednostavne za korišćenje.

Tradicionalni materijali

U tradicionalnim engleskim kuhinjama rustično drvo i kamen bili su polazište. Uključite ove materijale u dizajnkuhinje da biste uhvatili taj vintidž osećaj. Pomislite na police za lonce, malo boje i malo šara i stari kameni pod.

Ako želite da ugradite neke savremenije završne obrade kao što su mermer i kamen, potražite brušenu završnu obradu niskog sjaja i prigrlite obnovljenu patinu sa nelakiranim metalom (uključujući slavinu) i starinskim dekorativnim predmetima.

Fokusna tačka engleske kuhinje

Šporet je u srcu engleske kuhinje i služi kao fokusna tačka kuhinje. Njihova kuhinja je mesto gde ćete zapravo kuvati, i više je fokusirana na praktičnost, nego na estetiku. Zato zaboravite na skrivanje kuhinjskih aparata, već ih ponosno izložite. Što su manje moderni, to bolje!

Dajte prednost tradicionalnom šporetu ako možete jer on je centralna tačka za mnoge engleske kuhinje i dočaraće toplu i prijatnu atmosferu koja je sinonim za ovaj stil.

 

 

Miljana Momirović

Erik Snyder/GettyImagesPlus