Pametne i kreativne ideje za police u kupatilu

by | January 26, 2024
Pametne i kreativne ideje za police u kupatilu

Praktične ideje za skladištenje, od ugradnih polica do samostojećih ormarića, pomažu vam da održite prostor stilizovanim i organizovanim.

Police u kupatilu: 15 korsnih ideja

Kupatila moraju izbalansirati mnogo praktičnih zahteva, dok i dalje izgledaju elegantno, pa je pronalaženje pravih polica za kupatilo ključno za održavanje ovog prostora organizovanim.

Ovo je posebno važno u malim kupatilima gde je svaki centimetar prostora pažljivo razmotren i iskorišćen kako bi se minimizirao nered i vizuelna uznemirenost.

Članak se nastavlja posle reklama

Bilo da planirate potpuno renoviranje sa ugrađenim policama ili tražite ormariće i police za kupatilo koje možete dodati postojećoj šemi, važno je pažljivo razmotriti prostor za skladištenje u svakoj fazi dizajna vašeg kupatila.

Sastavili smo izbor naših omiljenih ideja za police u kupatilu, od pametnih rešenja za uglove do niša, kako biste maksimalno iskoristili prostor za skladištenje.

Iskoristite nagibane plafone

U prostorijama sa nagibanim plafonima, izaberite ugradno skladište kako biste iskoristili problematična područja sa ograničenom visinom. Police su uvek dobra opcija u malim prostorima – razmislite o tamnijoj boji da biste istakli ove prostore.

Članak se nastavlja posle reklama

Koristite panele

Osim što je lep način za sakrivanje cevi, drveni paneli takođe mogu poslužiti kao korisne police u kupatilu. To je takođe odličan način da isprobate hrabriji dizajn tapeta bez obaveze da se cela zidna površina obloži.

Članak se nastavlja posle reklama

Multifunkcionalne police

Police u kupatilu mogu biti mnogo više od obične ravne površine. Sistemi za skladištenje u kupatilu od kompanije String Furniture su prilagodljivi i sadrže kuke i druge korisne dodatke kako biste maksimizirali prostor za skladištenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Pronađite nišu

Police u niši su odlična opcija u kupatilu, maksimiziraju prostor i pružaju korisnu policu za osnovne potrepštine u kupatilu. Održite izgled elegantnim postavljanjem istih pločica kao i na okolnom području.

Članak se nastavlja posle reklama

Odaberite dizajn koji uzima boje okova i dodataka, poput porcelanske ploče sa efektom teraco, kako biste zadržali ukupan izgled svetlim i svežim.

Spoj otvorenih i zatvorenih polica

Gde je prostor ograničen, potražite zidne police sa dizajnom bez suvišnih detalja, poput ovog modularnog jedinjenja kompanije Britton Bathrooms koje vam omogućava da odaberete konfiguraciju otvorenih i zatvorenih polica.

Članak se nastavlja posle reklama

Razmotrite police za radijator

Multifunkcionalni komadi vrede ulaganja u malim kupatilima gde je prostor na premijumu. Ova pametna držač za peškire ima dodatne police za dodatno skladištenje, a da pritom ne zauzima dodatni podni ili zidni prostor.

Unapredite vreme kupanja

Mala polica iznad kade možda neće delovati kao drastična promena, ali obezbeđivanje prostora za nekoliko proizvoda i mirisnu sveću unutar dohvata ruke može pretvoriti vreme kupanja u luksuzno i opuštajuće iskustvo.

Članak se nastavlja posle reklama

Postavite police za kupatilo ispod umivaonika

Ova pametna jedinica se uklapa ispod postojećeg postolja umivaonika, tako da možete dodati dodatne skrivene police za proizvode, a da ne morate kupiti potpuno novi lavabo i jedinicu.

Članak se nastavlja posle reklama

Ne zaboravite uglove

U malom kupatilu, iskoristite svaki centimetar prostora za skladištenje dodavanjem polica u uglove. Ove plutajuće police su koristan prostor za proizvode, četkice za zube, pa čak i kompaktnu bežičnu lampu.

Obojite police u kupatilu

Za smeo, moderan izgled, obojite police u kupatilu istom nijansom kao zidovi u znak podrške trendu “color-drenching”. Ovo će takođe pomoći da se uklope u zid, što je odlično za stvaranje iluzije većeg prostora.

Članak se nastavlja posle reklama

Ugradite police

Iskoristite svaku nišu sa ugrađenim policama koje se mogu postaviti sve do plafona kako biste maksimizirali prostor. Čuvajte svakodnevne predmete, poput sredstava za čišćenje, u košarama i izložite vaze i sveće gde god to prostor dozvoljava.

Osvetlite prostor

Pravo osvetljenje može odmah podići police u kupatilu u vrhunsku dizajnersku karakteristiku. Osvetljenje ispod police ne mora značiti angažovanje električara: bežične LED trake su lako postavljive ispod police ili ormarića za trenutni efekat “wow”.

Razmislite o ogledalima

Ako se odlučite za ugradne police u kupatilu, razmislite o dodavanju ogledala pozadi – ne samo da će odbiti svetlost i učiniti da prostor izgleda veće, već će i služiti kao koristan ogledalo u kupatilu.

Stilizujte spa kupatilo

Pažljiva kombinacija sveća, lampiona i dodataka na policama u kupatilu može transformisati prostor u oazu sličnu spa centru. Pokušajte kombinovati različite visine i teksture za luksuzan osećaj.

Uklapajte boje i uzorke

Ako je vaše kupatilo puno uzoraka, izaberite boju iz njih kako biste koristili za police kako biste održali stvari koherentnim, kao što je zelena jedinica za presvlačenje i bele police u ovom planu. Pri mešanju uzoraka, najbolje je držati se ograničene palete boja kako biste izbegli preplavljenost prostora.

 


Borjana Božić

Wirestock/gettyimages