Antitrend kupatilo u 2024. godini ima ove detalje

by | January 25, 2024
Antitrend kupatilo u 2024.godini ima ove detalje

Imate li kupatilo koje deluje zastarelo? Iako je vintage uvek u modi, zastarelo kupatilo može ostaviti utisak neravnoteže u vašem domu, pogotovo ako je ostatak vaše kuće stilizovan i šik ili ima modernije tonove.

Antitrend kupatilo: Detalji koji čine da izgleda zastarelo

Ako se pitate koje zastarele dodatke možete zameniti ili unaprediti u vašem toaletu, to su mesingane armature, teške tapete i ugrađene kade ili kade u uglu su van trenda i mogu sprečiti da vaš dom postigne puni potencijal.

Mesingane slavine

Jedan od najmanjih i najneprimetnijih delova vašeg kupatila može biti jedan od najvećih razloga zašto deluje dosadno. Mesingane slavine i hardver mogu vratiti unutrašnjost unazad decenijama, čineći prostor izgledom i osećajem zastarelim. Gde su nekada pružale osećaj luksuza, danas nije retko da ovaj detalj deluje zastarelo. Preporučujemo zamenu ovih elemenata matiranim niklom ili mat crnim baterijama, koje su elegantne i nenametljive i mogu se uklopiti u gotovo svaku dekoraciju.

Članak se nastavlja posle reklama

Antitrend kupatilo sa tapetama

Ako vaše kupatilo ima teške tapete, napominjemo da je ovaj trend prevaziđen i da će vaše kupatilo delovati kao iz prošlog veka. Ako je vaš prostor već mali, izbegavajte obrasce ili printove koji deluju preopterećujuće na zidovima, jer mogu opteretiti prostor i zagušiti sobu. S previše intenziteta u malom prostoru, imaćete osećaj kao da se zidovi približavaju. Takođe, to može preopteretiti i prostoriju i svakoga ko je koristi.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamenite teške tapete svetlijim, neutralnim bojama. Ovo ne samo da čini prostor svetlim, već i prostranijim i prozračnim. Koristite krem, bež, svetlobraon i druge tople bele nijanse umesto nekada popularnih boja za farbanje kupatila poput sive kako biste zadržali prostor udobnim i privlačnim.

Zbogom glomaznim kadama

Jedna od najvećih stavki koje treba ostaviti u prošlosti je ugrađena kada. I glomazne kade u uglu takođe spadaju u ovu kategoriju. Bez obzira na veličinu vašeg kupatila, imati opremu koja zauzima toliko kvadratnih metara je velika obaveza, a ako je ne koristite svaki dan, to je pomalo gubitak.

Članak se nastavlja posle reklama

Uklanjanje ovih glomaznih dodataka oslobodiće mnogo prostora u vašem kupatilu, a velike kade mogu biti zamenjene tuš kabinama. Korisne su, štede prostor i odgovaraju našim savremenim potrebama. Slobodnostojeće kade takođe se smatraju šik i ne čini se da će izaći iz mode uskoro, pa možete i dalje uživati u opuštajućem kupanju kad god vam se prohte.

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoracija kupatila treba predstavljati individualni stil i udobnost za pojedinca. Trendovi su indikatori, međutim, ne zakoni. Imajući to na umu, pobrinite se da stvorite prostor koji je odgovara vama i vašem stilu, jer ste vi ti koji ga koriste!


Borjana Božić

Joe Hendrickson/gettyimages