Mali prostor, velika kreativnost: Toaleti za goste puni iznenađenja

by | November 28, 2023
Mali prostor, velika kreativnost: Toaleti za goste puni iznenađenja

Toaleti za goste, iako često mali prostori, mogu biti pravo malo čudo dizajna.

Toaleti za goste: Kreativnost na delu

Ovde su prikazani primeri toaleta koji su interesantni, različitih stilova, i koji privlače pažnju svojom originalnošću. Ohrabrite se da unesete lični pečat u vaš toalet i iznenadite, ugostite, i oduševite svoje posetioce.

Oda tapetama: Dobar potez u toaletu

Studio Crea Spacios predstavlja hrabro korišćenje tapeta sa upečatljivim dizajnom koji popunjava prostor. Ukrašavanje kupatila tapetama je odlična ideja, posebno jer se u tim prostorijama obično ne zadržava kondenzacija ili vlaga. Smeli bi li se odlučili i za tapetiranje plafona? To je još jedno originalno rešenje koje odgovara najavanturističkijima.

Više tapeta, ambijentalno osvetljenje i neobični oblici

Iako mali, ovaj toalet je jedinstven. Tapeta sa biljnim motivima u tamnim tonovima stvara impresivan efekat. LED osvetljenje ističe vertikalne linije prednje strane, povećavajući osećaj prozračnosti za centralni deo: umivaonik i wc u jednom komadu od strane Roca. To je nagrađivani model W+W (Umivaonik + Vodoklozet), projekat dizajnerke enterijera Clare Fernández.

Toaleti za goste čistih linija 

Ovo kupatilo postiže visok nivo jednostavnim elementima i urednim linijama. Diego Revollo majstorski barata materijalima i tonovima. Iskorištava izuzetnu visinu prostora, koja pruža prostranost, kako bi istakao ovalno ogledalo na prednjoj strani umivaonika koje doseže do plafona. Bakarne note osvetljavaju prostor gde odsustvo pločica ide u korist prostora, kontinuiteta, elegancije i prostranosti.

Retro inspiracija

Sa mini postament umivaonikom, ovaj toalet dizajniran od strane Estudio Arquesta nalazi se na spratu sa pogledom na Park El Retiro u Madridu. Tapet sa geometrijskim uzorkom skriva nepravilnost poda koji poprima pozadinu u niši gde je smeštena umivaonik sa zidnim pipcima.

Mozaik u veoma originalnom toaletu

Obratite pažnju kako je María Santos Studio kombinovala printove i boje u ovom kupatilu. Tapeta u roze tonovima, sa biljnim i životinjskim printovima, pokriva zidove. Visina plafona se približava podu, gurajući papir skoro do granice, ostavljajući tamnu traku. Na podu se nalazi crno-beli mozaik Hisbalit, a susret završava visokim belim lajsnama, usklađenim sa ormarićem umivaonika. To su ti različiti detalji koji obeležavaju stil.

Drvene obloge

Drveni paneli pokrivaju zidove ovog malog gostinjskog toaleta, dizajniranog od strane Buck & Simple studija. Sa njima, toplota je neosporna. Oblast umivaonika je rešena zidnim pipcima i samostojećom cevastom dizajnom koji imitira metalnu posudu. Jednostavnost je obeležje sa policom, držačem za peškire i zidnom lampom kao jedinim elementima na zidu.

Sa velikim ormarićem

Susanna Cots rešava ovo kupatilo sa delom za umivaonik sa ormarićem velikog kapaciteta. A toaleti mogu biti mesto za skladištenje onoga što nema mesta u glavnom kupatilu. Stoga iskorištava prostor za uključivanje nameštaja za organizaciju. Zidovi, ovde u zemljanim tonovima, glatki su sa efektom štampe, stvarajući neutralnu i toplu osnovu na kojoj se crni nameštaj sa jednodelnim kamenim umivaonikom ističe iste boje.

Velika lampa za dnevni boravak u kupatilu

Marguerita Thumiger i Louise Glynn, iz studija 29 Architects, donose klasicizam u zapanjujuće kupatilo. To postižu velikom skulpturalnom plafonskom lampom (izuzetne visine) napravljenom od desetina prozirnih staklenih globusa. Ovo se može videti kroz stakleni otvor iznad vrata.

Kako bi joj dale više istaknutosti i vidljivosti, na vrhu zida je nacrtana obojena traka. Kupatilo je opremljeno belim porcelanskim umivaonikom, ukrašenim crnim cvetovima, i toaletom zaobljenog dizajna, takođe sa crnim telom i belim poklopcem.


Borjana Božić

Lily Solopova/gettyimages