Najbolja rešenja za funkcionalnu i dobro organizovanu kuhinju

by | February 7, 2024
Najbolja rešenja za funkcionalnu i dobro organizovanu kuhinju

Inspiraciju pronađite u ovim predlozima kako biste pokazali funkcionalan i harmoničan prostor.

Najbolja rešenja za kuhinju: Ovi detalji će unaprediti vaš prostor

Od pažljivo osmišljenih rasporeda koji iskorišćavaju svaki kutak do genijalnih dodataka dizajniranih da optimizuju unutrašnjost ormara. U ovom članku imate ključ za postizanje besprekorne kuhinje, sa idejama i predlozima koji će obezbediti funkcionalan i dekorisan prostor.

Ormarići do plafona

Uključivanje ormarića koji dosežu do plafona je pametno rešenje kako biste maksimalno iskoristili prostor za skladištenje u vašoj kuhinji. Ova strategija ne samo da iskorišćava svaki dostupni centimetar, već stvara i jedinstven i uredan izgled. Obično, gornji ormarići imaju visinu između 70 i 90 centimetara. Najbolje je rezervisati gornje police za čuvanje predmeta koje manje koristite, a predmete koje često koristite držati na dohvat ruke. Ova opcija, pored optimizacije funkcionalnosti kuhinje, doprinosi modernom i dobro organizovanom estetskom izgledu.

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma dobro iskorišćen zid

Posvetite jedan deo vaše kuhinje multifunkcionalnom rešenju koje efikasno integriše prostore za skladištenje, udobno mesto za doručak i ostavu. Ovaj predlog maksimizira dostupan prostor i donosi udobnost i fleksibilnost vašoj svakodnevnoj rutini u kuhinji.

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolja rešenja ostrva sa barskim pultom

Tražite ideje za rešenje trpezarijskog prostora? U ovom slučaju, centralno ostrvo je dopunjeno produženim radnim stolom uz dve stolice i dve divne lampe od biljnih vlakana. Rešenje koje dodaje dodir stila dekoraciji. Ako odlučite da kopirate ovaj predlog, pobrinite se da je visina barskog pulta udobna za korišćenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Više prostora za skladištenje

Ostrva i poluostrva, osim što igraju ključnu ulogu kao podrška za šporet ili sudoperu u kuhinji, su multifunkcionalni elementi koji se prilagođavaju različitim potrebama. U mnogim slučajevima, ove strukture služe kao barski pult i uključuju prostore za skladištenje. Od otvorenih polica, savršenih za izlaganje elegantnog posuđa, kuhinjskih knjiga, dekorativnih predmeta ili čak sastojaka u teglama, do ormara, fioka i držača za vino.

Članak se nastavlja posle reklama

Dobro raspoređen prostor

Još jedan ključ za to da naša kuhinja bude funkcionalan i praktičan prostor leži u inteligentnoj optimizaciji svakog ugla za skladištenje. Praktični dodaci poput IKEA Variera polica su sjajni za održavanje unutrašnjosti vaših ormana savršeno organizovanom. Takođe ćete pronaći tacne sa pregradama za skladištenje posuđa i sitnih predmeta, kao i strategijske zaustave koje sprečavaju sudare između komada posuđa svaki put kada otvorite ili zatvorite fioku u kojoj se nalaze.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Stakleni zidovi

Zamena jedne od kuhinjskih pregrada staklenom ogradom je najbolje rešenje za dobijanje osvetljenosti i stvaranje fluidne vizuelne veze između prostora, pružajući osećaj prostranosti i otvorenosti. Osim toga, ovaj arhitektonski zahvat će pružiti savremen i elegantan dodir.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Borjana Božić

Deekens/gettyimages