Celine Dion: Njene raskošne kuće, od Ville Montmorency do privatnog ostrva

by | February 7, 2024
Celine Dion: Njene raskošne kuće, od Ville Montmorency do privatnog ostrva

Kanadska pevačica Celine Dion oduvek je bila poznata po svojim raskošnim domovima širom sveta. Njen impresivan portfelj nekretnina obuhvata luksuzne rezidencije u Francuskoj, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Zavirite u impresivne nekretnine Celine Dion

Privatna vila Montmorency

Popularna među poznatim ličnostima koje traže diskretnu adresu, Villa Montmorency proteže svoje kaldrmisane staze u srcu sela Auteuil, u 16. arondismanu Pariza. Godine 2017, Celine Dion stavila je na prodaju svoju privatnu vilu koja se prostire na više od 600 m², uključujući spa centar, bioskopsku salu, unutrašnji bazen i čak foto laboratoriju. Iza kovanog gvozdenog kapije, avenije obložene lipom i topolom skrivaju se od pogleda.

Dizajnirana od strane arhitekte, privatna vila Celine Dion ponosno se može pohvaliti jednim od najlepših vrtova u Vili Montmorency i terasom s panoramskim pogledom na Ajfelov toranj; duh Art Deco-a vlada u ovom enterijeru gde su živele ličnosti iz sveta umetnosti i politike, poput Viktora Igoa, Marka Šagala i Léona Bluma. Osim dnevnog boravka opremljenog kaminom, biblioteke i malog salona pod staklenim krovom, prizemlje vrta otkriva trpezariju i kuhinju s trpezarijom koja se zatim zatvara verandom.

Jupiter ostrvo na Floridi

Privatna plaža duža od 100 metara, pozorište, vodeni park, teniski teren, simulator golfa, tri bazena… Dimenzije Jupiter ostrva, kuće Celine Dion na Floridi, dovoljne su da vam zavrti glavu. Nakon četiri godine na tržištu, pronašla je kupca 2017. godine po ceni od 38.5 miliona dolara prema Le Figaro – ili 46.5% jeftinije od početne cene, postavljene na 72 miliona dolara. Smještena na obali mora, vila od 1000 m2 izgrađena je na imanju od… 23.000 m2. Titanovi sadržaji uključuju pet pojedinačnih paviljona, uključujući kuću na plaži i gostinjsku kuću.

@realestateinn #celinedion #singer #actor #celebrity #home #house #housecelebrity #florida #hollywood #селиндион #певица #голливуд #флорида #домазнаменитостей #знаменитости ♬ All By Myself – Céline Dion

Vila u Las Vegasu

Godine 2017, Celine Dion stavila je svoje oči na vilu u Summerlinu, Las Vegasu, za koju je platila 9.2 miliona dolara. Provela je nekoliko godina renovirajući je pre nego što ju je prodala 2023. godine. Iznos transakcije? 30 miliona dolara. Kuća se nalazi u privatnoj zajednici nazvanoj The Summit Club, koja je navodno privukla američkog investitora čiji su novi susedi niko drugi do glumac Mark Wahlberg i mogul tehnološke industrije Marc Andreessen. Kuća bivše Celine Dion, prema izvorima AD US, dizajnirana je od strane arhitekte Toma Fazio-a; uključuje bazen, spa centar i gleda na veliki golf teren.

Celine Dion poseduje normanski dvorac na ostrvu Gagnon

Godine 2014, Celine Dion i René Angelil stavili su svoju imovinu na ostrvu Île Gagnon, u Lavalu, na prodaju. Prema Paris Matchu, početna prodajna cena postavljena je na 25.5 miliona dolara. Kuća je prodata samo dve godine kasnije, kada René više nije bio živ, po nepoznatoj ceni. Inspirisan normanskim stilom, dvorac koji se nalazi na privatnom ostrvu prostire se na 2.230 kvadratnih metara – imanje bi moglo da primi izgradnju heliodroma.

Borjana Božić

Kevin Winter / Staff/ gettyimages