Male IKEA kuhinje koje smo pronašli u domovima

by | April 1, 2024
Male IKEA kuhinje koje smo pronašli u domovima

Planirate li renoviranje vaše kuhinje? Možete se inspirisati ovim modelima koje smo pronašli iz IKEA-e u nekim domovima.

Male IKEA kuhinje montirane u stanovima

Imati malu kuhinju ne znači da je ne možete učiniti lepom i funkcionalnom. Da biste postigli ovaj cilj, potrebno je prethodno istraživanje, uvek uzimajući u obzir vaše prioritete i ono što je zaista važno za vas. Iz tog razloga smo odabrali male IKEA kuhinje koje smo pronašli u nekim domovima, a koje mogu poslužiti kao inspiracija i polazna tačka.

Pločice na pola visine

Predstavljamo vam kuhinju sa bijelim IKEA ormarićima i drvenim pločama, vrlo svježu i prirodnu za malu kućicu blizu mora. To bi mogla biti samo još jedna kuhinja da nije postavljenih pločica u metrou koje daju dodir ličnosti sa efektom iznenađenja. Budući da su na pola visine, plafon izgleda više. Pored toga, njegova sjajna završna obrada pomaže u poboljšanju svjetlosti.

U nedostatku ostrva…

Dobar je sto od punog drveta. Dizajn je sličan klasičnim stolovima od slanine, ali manji i sa točkovima, tako da se lako može pomeriti ako stane na put u kuhinji od nekoliko kvadrata. To je komad namještaja sa karakterom koji daje ličnost ovoj kuhinji sa IKEA namještajem, sa glodanim frontovima sa keramičkim i čeličnim ručkama u vintage stilu.

Drveno poluostrvo koje kao da lebdi

Ova IKEA kuhinja pokušava da ostane neprimijećena zahvaljujući glatkim frontovima i odsustvu ručki. Namještaj je sličan modelu Metod/Maximera, sa toplom drvenom pultom kao poluostrvom gdje možete doručkovati. Taup boja zida odakle potiče pruža trezven i elegantan dodir, dajući mnogo više istaknutosti toj oblasti u odnosu na ostatak kuhinje, što je zanimljivo. Iako se možda ne čini tako, ova otvorena kuhinja je u duplexu od nešto više od 50 kvadrata.

Vertikalno skladište i kancelarija koja se može ukloniti

U ovoj kuhinji imamo pravougaono ostrvo sa visećom napom tipa dimnjak koja pored izvlačenja dima i mirisa služi i kao vertikalno skladište. Neke kuke na njemu (ili šina na zidu) omogućavaju da bakarne posude čuvate visoko i da uvijek imate pri ruci pribor koji najčešće koristite. Ovo dodaje osjećaj topline tradicionalnom stilu vaše kuhinje.

Šta mislite o kancelariji? Može se ukloniti! Kada završite sa jelom, sto nestaje, odvozi se u ugao dnevne sobe i ostavlja se prostranija kuhinja.

Ovi izbori kuhinja iz IKEA-e nude širok spektar ideja i pristupa za male prostore, omogućavajući vam da iskoristite svaki kvadratni metar na najbolji mogući način. Uz malo kreativnosti i pravilno planiranje, i najmanja kuhinja može biti funkcionalna, udobna i privlačna.


Borjana Božić

shironosov/gettyimages

Tags: