Kuhinja u obliku slova U: Pronađite inspiraciju u sledećim primerima

by | March 31, 2024
Kuhinja u obliku slova U: Pronađite inspiraciju u sledećim primerima

Mnogi dizajneri preferiraju kuhinju u obliku slova U, jer je poznata po funkcionalnijem korišćenju i prostoru za odlaganje. U nastavku potražite inspiraciju za dizajn vaše buduće kuhinje.

Kuhinja u obliku slova U

Kuhinja u obliku slova U ima mnogo prednosti. Kao prvo, odlično pozicionirani elementi i uređaji poput sudopere, šporeta i frižidera olakšavaju funkcionisanje i pripremu hrane. Osim toga javlja se više prostora za skladištenje u okviru donjih elemenata što predstavlja idealnu opciju za male stanove.

Jedina mana kuhinje u obliku slova U je ta što se morate odreći kuhinjskog ostrva, koje je vrlo popularno. Međutim, njegova adekvatna zamena može biti šank sa barskim stolicama u okviru jednog od krakova.

Kuhinja u obliku slova U: Upečatljiva radna površina

Pošto dizajn u obliku slova U podrazumeva veliku radnu površinu, to je prilika da odaberete jedinstven i upečatljiv materijal. Odaberite tamne nijanse granita koje izgledaju neverovatno u kombinaciji sa otvorenim policama. Mašina za sudove i sudopera od nerđajućeg čelika su se odlično uklopili u ovaj dizajn.

Pronađite inspiraciju u skandinavskom stilu

Drvene završne obrade svih kuhinjskih ormarića su odličan i bezvremenski izbor za kuhinju bilo kojeg oblika. Posebno eleganto izgleda kuhinja inspirisana skandinavskim dizajnom kao što je predstavljeno na primeru sa fotografije, u kojoj dekorativni akcenti daju suptilan kontrast.

Kuhinja u obliku slova U: Mesingani detalji

Da biste svojoj kuhinji u obliku slova U dali dekorativnu žarišnu tačku, razmislite o kačenju lustera koji privlače pažnju. Savremeni plafon u ovom Copeland + Co. postavci izgleda apsolutno zapanjujuće. I nemojte se plašiti da kombinujete metalne završne obrade — kao što su mesingani luster, šporet od nerđajućeg čelika i aspirator koji se ovde vidi — za izgled visokog stila.

Inspirativna crna boja

Nekada se tvrdilo da crne nijanse čine prostor zatvorenijim, ali to jednostavno nije tačno. Crna boja zapravo može lepo da funkcioniše u malim prostorima, kao što je kuhinja u obliku slova U, gde će na elegantan način istaći kuhinjske ormariće.

Ako su vam se dopali predloženi primeri, vreme je da organizujete prostor ta kuhinju u obliku slova U.

 

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus