Polovne stvari za trpezariju: Bez velikih troškova do novog izgleda prostorije

by | July 2, 2024
Polovne stvari za trpezariju: Bez velikih troškova do novog izgleda prostorije

Na posebnim prilikama i svakodnevnim večerima, vaša trpezarija je idealan prostor za uživanje u domaćem obroku sa porodicom i prijateljima – i dekoracija postavlja ton kako ćete se vi i vaši gosti osećati dok se okupljate oko stola.

Polovne stvari za trpezariju: Otkrivamo kako da izaberete prave predmete za potpuno novi izgled

Ako vaša trpezarija treba malo osveženja, dozvolite vašoj lokalnoj prodavnici polovnih stvari ili buvljaku da vam pruži sve što vam je potrebno za potpunu transformaciju. Obratili smo se stručnjacima za stilizovanje i prodaju vintage predmeta kako bismo naučili kako kupovati polovne stvari i udahnuti novi život u dekoraciju vaše trpezarije.

Eklektične stolice

Prodavnice polovnih stvari i buvljaci su puni jedinstvenih predmeta, kao što su stolice koje obično dolaze u setu kada se kupuju nove. Međutim, mešanje i uparivanje stolica može stvoriti zabavnu i jedinstvenu atmosferu. “Eklektična kolekcija stolica je jedan od najboljih načina da vašoj trpezariji date ličnost,” kaže Andi Jenkins, stilista i prodavac vintage predmeta.

Članak se nastavlja posle reklama

Trpezarijske vitrine

Trpezarijski sto i stolice nisu jedini komadi nameštaja koje treba uključiti u vašu trpezariju. “Svakoj trpezariji je potrebna skladišna jedinica za posuđe i pribor, što vitrinu čini apsolutno neophodnom,” kaže Jenkins. Kupovina potpuno nove vitrine može koštati hiljade, ali cene u prodavnicama polovnih stvari su mnogo pristupačnije.

Članak se nastavlja posle reklama

“Prodavnice polovnih stvari i buvljaci su često puni vitrina i ormara izbačenih od strane prethodnih generacija koje se mogu oživeti svežom bojom, mrljama ili dekorativnim okovima,” kaže Jenkins. Malo truda može daleko da vas dovede, pretvarajući jeftino pronađen predmet u prodavnici polovnih stvari u centar vaše trpezarije.

Setovi escajga

Transformacija vaše trpezarije je sve o detaljima, a escajg ne treba zanemariti. “Danas setovi escajga mogu biti veoma skupi,” kaže Taylor Jochim-Smoot, stručnjak za vintage predmete i osnivač Portland Revibe. “Često su moderni mesingani i tamniji escajg loše izrade sa lažnim premazima koji bledi i ljušti se s vremenom. Kvalitetni i stilski setovi escajga mogu se pronaći po mnogo boljoj ceni u prodavnicama polovnih stvari.” Verovatno ćete naći jedinstvene šare i oblike koji se razlikuju od standardnih setova koje biste našli u popularnim prodavnicama kućnih potrepština.

Članak se nastavlja posle reklama

Upadljiva rasveta

Trpezarija je savršen prostor da se istaknete kada je reč o rasveti iznad glave. “Odeljak za rasvetu u prodavnicama polovnih stvari je sjajno mesto za pronalaženje pristupačnih, velikih lustera i upadljive rasvete za iznad vašeg trpezarijskog stola,” kaže Jenkins. “Samo se pobrinite da obučen električar ili majstor pregleda i postavi rasvetu kako biste osigurali da je bezbedna.” Izaberite tople sijalice za udobnu atmosferu ili jarko bele da otvorite prostoriju.

Članak se nastavlja posle reklama

Polovne stvari za trpezariju: Korpe i prostirke

Ako postoji jedan predmet za dekoraciju doma kojeg nikada ne možete imati previše, to su korpe. “Korpe su sjajan način da dodate karakter svakom stolu,” kaže Jochim-Smoot. “Uparite ih sa posteljinom za serviranje hleba ili držanje salveta i drugih predmeta za sto. Korpe su obilne u prodavnicama polovnih stvari.” Sa samo nekoliko dolara po komadu, možete doneti kući širok spektar korpi kako biste mogli da birate koje ćete koristiti za različite prilike ili praznike.

Članak se nastavlja posle reklama

Ništa ne povezuje prostoriju kao prostirka. “Prostirke su esencijalni deo dekoracije trpezarije, štiteći vaše podove od habanja i hvatajući mrvice od gostiju,” kaže Jenkins. Pre nego što donesete kući bilo koju prostirku iz prodavnice polovnih stvari, odmotajte je i pregledajte je za suze, mrlje, mirise i rupe. Ako je u pristojnom stanju, očistite je profesionalno ili sami, i bićete spremni.

Svećnjaci

Sveće pomažu u stvaranju atmosfere za obrok, a svećnjaci su elegantan način da uključite sveće u dekoraciju vaše trpezarije. “Ako želite dodati atmosferu vašem stolu, mešanje i uparivanje svećnjaka u komplementarnom stilu sa različitim veličinama i visinama može stvoriti prijatnu scenu koja će produžiti vaše razgovore u noć,” kaže Jochim-Smoot. Igrajte se sa različitim bojama i materijalima, kao što su mesing, kristal i srebro, dok ne pronađete savršen set koji odgovara vašem prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetnost

Prazni zidovi mogu učiniti da vaša trpezarija izgleda dvodimenzionalno i jednostavno dosadno. “Umetnost je esencijalni deo svakog prostora, a trpezarija nije izuzetak,” kaže Jenkins. “Prodavnice polovnih stvari i buvljaci su pune pristupačne umetnosti savršene za zidove galerije u trpezariji.” Veći komadi mogu biti prilično skupi, ali ako imate sreće, možda čak naiđete na veliki, upadljiv umetnički komad po jednako spektakularnoj ceni.

Male činije i poslužavnici

Prodavnice polovnih stvari i buvljaci su meka za činije, poslužavnike i druge male predmete. “Uvek možete pronaći dobar izbor manjih dekorativnih staklenih činija koje su savršene za držanje grupica hrane za charcuterie board ili razne dipove, puter za hleb, itd,” kaže Jochim-Smoot. “Lično koristim male Pyrex činije svakodnevno kao posude za začine oko kuhinje i za pripremu večere da držim razne sastojke koji su potrebni u manjim količinama.” Ako planirate da služite hranu u njima, samo se uverite da su bezbedne za hranu – ako niste sigurni, nabavite komplet za testiranje olova kako biste osigurali da su bezbedne za upotrebu.


Lisa Anna/gettyimages