Moderne bele dnevne sobe: 10 FOTOGRAFIJA i ideja za ljubitelje tihog luksuza

by | April 1, 2024
Moderne bele dnevne sobe: 10 FOTOGRAFIJA i ideja za ljubitelje tihog luksuza

Prenesite eleganciju i bezvremenost sa nekoliko kvalitetnih elemenata. To je ključ iza tihog luksuznog trenda, koji se može postići neutralnim tonovima.

Moderne bele dnevne sobe: Uvek prisutan trend

Šta je to u beloj boji kojoj nijedan ljubitelj dekoracije ne može da odoli njenim čarima! To je osnovni par ekcellence, ton koji dobro izgleda na zidovima, presvlakama, zavesama ili posteljini. To je platno na kome su dizajnirane najelegantnije kuće na deko sceni i, štaviše, ono koje je izabrano kao oličenje tihog luksuza koji nam je toliko drag od prošle sezone.

Mešavina materijala i tekstura

Otvoren prema vrtu i sa primorskim vazduhom. Ovo je ova sveža i svetla dnevna soba u kojoj je bela boja protagonista. Kako mu dajete ličnost? Prateći istu paletu boja, ali mešajući različite teksture i materijale . Tako je osvežavajuća porcelanska pločica na podu u kontrastu sa toplim frotirnim tepihom i platnenim presvlakama na sofama i pufovima. Jastuci i ćebad imaju veoma suptilne dodire akvamarinske zelene boje koje klimaju glavom.

Bela boja daje uniformnost nepravilnom obliku sobe

Teško je zamisliti da je ova udobna sala bila stari mlin koji je sada pretvoren u dom. Otuda jedinstvena arhitektura sa nepravilnim zidovima i dvovodnim krovom. U ovom slučaju bela boja služi da vizuelno prevaziđe nepravilnosti same konstrukcije , dajući osećaj veće uniformnosti, lakoće, većeg prostora i mnogo više svetlosti. Sa dve neobrađene sofe okrenute jedna prema drugoj u blizini ugrađenog kamina, ne postoji bolji (i lakši) način da ispunite dnevnu sobu životom.

Malo seoskog šika

Ova topla soba vodi nas u andaluzijsko selo. Uočljivo je u zelenim detaljima koji prošaraju prozorsku stolariju i u kredencu postavljenom iza sofe. Budući da je tako mekan i suptilan ton, stapa se sa belom bojom zidova i plafonom prekrivenim drvetom, stvarajući savršenu harmoniju.

Funkcionalnost i udobnost

Tihi luksuz ne žrtvuje funkcionalnost ili udobnost . Stoga su nameštaj i galanterija u ovoj dnevnoj sobi elegantni, ali i udobni i praktični za svakodnevnu upotrebu. Primer? Dve fotelje klasičnog kroja sa drvenom konstrukcijom, jedna sa osloncem za noge. Plafon, kamin i ogledalo, sve sa lajsnama i belom, naglašavaju klasičan i elegantan efekat ove dnevne sobe, koju je dekorisala Ana Ros.

Neutralna baza

Kreiranje bele osnove sa podovima, plafonima i stolarijom je savršeno platno za početak ukrašavanja dnevne sobe koja odiše tihim luksuzom. Tekstil, drveni detalji i ukrasni detalji pomažu da se naglasi njegov šarm.

Moderne bele dnevne sobe: Klasika

Lajsne na plafonu i zidovima, kristalni luster i beli tepih koji se stapa sa njima. Sama po sebi, ova neutralna dnevna soba već odiše tihim luksuzom, ali odabir dobre slike u punoj boji je od suštinskog značaja da biste je pretvorili u moderan prostor sa puno ličnosti.

Drvo i mermer

Bela je jedna od retkih boja koja nije teška, ma koliko se ponavljala u istom prostoru. Nikada neće izaći iz mode i uvek mu možete dati poseban pečat dodacima ili, kao u ovom slučaju, mermernim podom sa crnim detaljima.

Sve po meri

Kuće El Mueble piju iz neutralnih boja kako bi stvorile bezvremenske sobe sa trendovskim tonovima, gde svi elementi idu ruku pod ruku u harmoniji. Jedan od ključeva da se ovo postigne bez grešaka su komadi po meri koji se savršeno uklapaju u raspoloživi prostor . Vidimo to u ovoj prostoriji, gde ne samo da je polica za knjige dizajnirana ‘a la carte’, već su i stočići sa metalnom bazom posebno dizajnirani da stanu ovde.

Bela i kraljevska

Ova soba je diskretna koliko i elegantna i dostojanstvena. Njegova klasična arhitektura sa visokim plafonima, lajsnama i ružama, označava prostor koji je već sam po sebi poseban. Bela koja sve okružuje je najbolje platno , dok drveni stočići, pločice i plavi tekstil i okvir ogledala daju toplinu celini.

Bezvremenski dizajn

Za razliku od efemernih trendova dizajna, tihi luksuz teži bezvremenosti . Dekorativni elementi i izbor dizajna treba da traju tokom vremena i da ne zastarevaju brzo. Iz tog razloga nam se dopada ova dnevna soba u Madridu koju je dizajnirao SuBe Interiorismo sa visokokvalitetnim nameštajem i dokazom diktata trendova. Njegova paleta neutralnih tonova je garancija uspeha.

 


Borjana Božić

CreativaStudio/gettyimages