Stilske ideje za moderne dnevne sobe: 10 fotografija

by | March 30, 2024
Stilske ideje za moderne dnevne sobe: 10 fotografija

Nije važno da li želite potpuno promeniti dekoraciju ili samo tražite ideju koja će dodati neke akcente.

Stilske ideje za moderne dnevne sobe: Novi prostor uz male promene

Ovi inspirativni i trendi ključevi sigurno će osvežiti učionice u kojima živite, rastete i delite, tako da nikada ne škodi objektivno skenirati stanje u kojem ga imamo. Već znamo da trendovi putuju brzinom svetlosti i nije pitanje (niti preporučljivo) pratiti ih sve do slova. Ovde je cilj stvoriti udoban, prijatan i šarmantan prostor, koji vas poziva da provedete duge sate sami ili u društvu.

 

Niše su se vratile

One su odlični saveznici u kupatilu ili kuhinji jer nude dodatno skladište. Međutim, sada u dnevnu sobu preskaču kao čisto dekorativni element. Ako ga već imate, pretvorite ga u posebno mesto za postavljanje predmeta koji imaju estetsku snagu ili veliku sentimentalnu vrednost. Možete čak i prekriti taj zid tapetama i ostaviti taj razmak u prirodnoj boji radi kontrasta (ili obrnuto). Ako ga nemate i ne želite da radite renoviranje, dobri rezultati se mogu postići sa zidovima od gipsanih ploča i biće vam potrebno, manje-više, 15 do 20 centimetara dubine.

Ukloni, promeni, testiraj i osvetli

Ništa kao preraspodela dnevne sobe da bi je radikalno transformisala. Uklonite, promenite, pomerite, testirajte i ne plašite se da napravite greške. Na kraju krajeva, sve se može vratiti u svoje normalno stanje. Međutim, hteti da dekoraciji date moderan štih znači ići ka minimalizmu, pa se treba osloboditi onog nameštaja koji ometa cirkulaciju i vizuelni sklad. Ako imate stare fotelje, kako bi bilo da ih zamenite lakšim i svežijim pufovima, kako biste zatvorili dnevni boravak? Stari TV ormar, šta ako ga promenimo za dugačku klupu sa jednostavnim linijama? U njega možete čuvati ćebe, časopise ili knjige.

Stilske ideje za moderne dnevne sobe: Klizna vrata

Nešto tako jednostavno i efikasno kao što je zamena običnih vrata (ona koja vode u trpezariju, kancelariju ili hodnik, na primer) kliznim vratima omogućiće vam da dobijete do 1,5 metara prostora i dodati lakoću dnevnoj sobi. Može se postaviti udubljeno i sakriveno u zidu ili izabrati pomoću vodilica.

Nova presvlaka

Promena presvlake je najefikasniji način da se dnevnoj sobi da novi izgled. Stoga, pre nego što se bacite na posao, treba da znate da sofe, fotelje i pufovi ove godine podležu bukleu, škarpi ili sumotu. Oni su tri dragulja u kruni, inovativni, ljubazni presvlaci sa visokom teksturom koji vas grle, dajući dodatnu udobnost i modernost dnevnoj sobi. Boje? Antracit, zelena, pločice, tamno braon, tamnoplava ili pastelno roze.

Organski oblici i isticanje krivina

Trenutni dizajn nameštaja za dnevne sobe je vođen zakrivljenim linijama. Konture su omekšane, oštri uglovi su eliminisani i izabran je prijatniji i zakrivljeni nameštaj, poput fotelja koje se pojavljuju na ovoj slici. U malom obimu, možete pokušati da postavite ogledala nepravilnih oblika, visoke vaze sa zaobljenim profilima, veliki okrugli tepih u prostor za čitanje… Okruženje će vam izgledati novo i mnogo manje preopterećeno, pokušajte!

 

 


Stockernumber2/gettyimages